У Львові затримали за хабар керівника райвідділу «Муніципальної дружини» (оновлено)

16:54 12 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: tvoemisto.tv

Як повідомили в п’ятницю «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, «з підозрою в отриманні хабара на території Франківського району затримано інспектора ЛКП «Муніципальна дружина», в обов’язки якого входило патрулювання щодо недопущення стихійної торгівлі».

У прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 12 грудня, «Щоденному Львову»: «З підозрою в отриманні хабара на території Франківського району затримано інспектора ЛКП «Муніципальна дружина», в обов’язки якого входило патрулювання щодо недопущення стихійної торгівлі. Як повідомив керівник міської міліції Сергій Зюбаненко, на даний час тривають оперативно-слідчі дії. Інцидент трапився годину тому. Сума хабара – 2 тис грн».

У повідомленні також цитують міського голову Львова Андрій Садовий, який зазначив: «Дякуємо правоохоронцям за якісну та оперативну роботу. Одночасно, вимагаємо якнайсуворішого покарання, якщо вина цієї людини буде доведена. У час, коли на Сході України гинуть люди, зовсім молоді хлопці, ніхто не має права осквернювати їх і всіх тих, хто загинув під час Революції Гідності, хто боровся якраз проти хабарництва та корупції».

Натомість у прес-службі (відділі зв’язків із громадськістю) обласного управління МВС повідомили сьогодні, 12 грудня:

«Працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю ГУМВС України у Львівській області, 12 грудня, викрили 33-річного керівника одного з районних відділів муніципальної дружини Львова, котрий вимагав та одержав частинами 2800 гривень від львів’янина, за не притягнення його до відповідальності за здійснення вуличної торгівлі. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ознакамикримінального правопорушення передбаченого ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням  права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. Наразі правоохоронці встановлюють інші факти вимагання та одержання зловмисником неправомірних вигод за сприяння у вирішенні аналогічних питань, а також у черговий раз попереджають охочих до протизаконного швидкого заробітку про кримінальну відповідальність».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів