У Львові затримали підозрюваного у вбивстві студентки з Дніпропетровщини

08:45 31 березня 2021 р.

Фото до новини

За скоєне затриманому, 19-річному мешканцю Житомирської області, загрожує до п‘ятнадцяти років позбавлення волі.

Про це повідомила поліція Львівської області, пише Dailylviv.

Нагадаємо, що вчора, 30 березня, близько 20.30, на оперативну лінію 102 надійшло повідомлення про те, що у квартирі одного з будинків на вулиці Личаківській у Львові, яку власниця здавала в оренду, було виявлене тіло невідомої дівчини з ознаками насильницької смерті. За вказаною адресою негайно виїхали слідчо-оперативна група Львівського районного управління поліції, а також оперативники карного розшуку та співробітники інших служб поліції Львівщини.

На тілі загиблої правоохоронці виявили множинні колото-різані рани, які, ймовірно, й стали причиною смерті. Також правоохоронці встановили особу дівчини - 19-річної мешканки Дніпропетровської області, студентки одного з львівських вищих навчальних закладів.

Крім того, встановлено, що того ж дня, 30 березня, з заявою про її зникнення у поліцію звернулась матір дівчини.

Слідчі Львівського районного управління поліції, за процесуального керівництва Галицької окружної прокуратури, відкрили провадження за ч.1 ст.115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - від семи до п’ятнадцяти років позбавлення волі.

Вже за кілька годин правоохоронці встановили особу зловмисника, причетного до вбивства, 19-річного мешканця Житомирської області. Оперативники карного розшуку поліції Львівщини спільно із колегами з Рівненської та Житомирської областей затримали його у порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України.

Вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру у скоєнні вбивства та обрання йому запобіжного заходу.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

З власних джерел у поліції ZAXID.NET стало відомо, що підозрюваного у вбивстві 19-річного мешканця Житомира затримали в одному з хостелів Східниці, де він переховувався. Спершу хлопець втік зі Львова в Дрогобич, а звідти у Східницю.

Попередньо він зізнався у вбивстві, однак причини такого жорстокого вбивства ще належить встановити. Зі слів затриманого він преревнував свою кохану і тому дев'ять разів вдарив її ножем.

Відомо, що постійно у Львові хлопець не проживав, приїжджав сюди час від часу для зустрічей з Дарьєю. Кілька тижнів тому пара посварилися, хлопець забрав у дівчини телефон і вона написала на нього заяву у поліцію. Але через кілька днів Дарья забрала заяву, пояснивши, що немає претензій до хлопця.

У Львові домашня п'янка закінчилася вбивством господаря квартири

Неповнолітні на вечірній дорозі: вбивця за кермом і жертва на узбічч

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів