У Львові затримали «телефонного терориста»

20:20 10 листопада 2019 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/lvivpolice

Анонімом, який «замінував» розважальний заклад на вулиці Вітовського у Львові, виявився 35-річний львів’янин, котрий раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності.

У Головному управлінні поліції у Львівській області повідомили в неділю: «10 листопада,  о 1.35 до поліції надійшло анонімне телефонне повідомлення про замінування розважального закладу по вулиці Вітовського у Львові.  На місці події працювали слідчо-оперативна група, експерти-вибухотехніки, кінологи та фахівці інших служб».

«Правоохоронці обстежили приміщення закладу та прилеглу територію, проводилась евакуація – вибухонебезпечних предметів виявлено не було. Працівники Управління патрульної поліції Львівської області з’ясували особу зловмисника, причетного до надання неправдивого повідомлення про замінування. Він затриманий», – поінформували також в обласному управлінні поліції.

«Анонімом виявився 35-річний львів’янин, котрий раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності. Слідчі відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України, яка передбачає позбавлення волі на строк від двох до шести років», – повідомили також в обласному управлінні поліції.

В управлінні патрульної поліції Львівської області уточнили: «Сьогодні близько другої години ночі патрульні отримали виклик: «На вулиці Сахарова через кілька хвилин вибухне бомба».

«Прямуючи на вказане місце, екіпаж 4-го батальйону отримав від Ситуаційного центру інформацію про номер телефону таксофону, з якого зробили дзвінок та фото особи. Інспектори почали обстежувати прилеглі території і на вулиці Коперника виявили особу, схожу до тієї, що перебувала в орієнтуванні», – розповіли також в управлінні патрульної поліції.

«Чоловіка зупинили і пояснили причину. 34-річний львів’янин не заперечував свого вчинку і зізнався, що здійснив дзвінок. Особу супроводили до Галицького відділку поліції, де він почав себе агресивно поводити, ламати майно та дебоширити. На неодноразові зауваження не реагував, тому на нього одягнули кайданки», – поінформували також в управлінні патрульної поліції.

«На місце, звідки був здійснений дзвінок, скерували слідчо-оперативну групу. Псевдомінера затримали і помістили в ізолятор тимчасового тримання. Тепер йому загрожує кримінальна відповідальність», – повідомили також в управлінні патрульної поліції.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів