У Львові затримали чергового хабарника-тюремника

18:33 16 жовтня 2013 р.

Фото до новини

Про це повідомляє прес-служба обласного правління СБУ.

За її інформацією, співробітники Служби безпеки України й прокуратури викрили протиправну діяльність підполковника внутрішньої служби, який, керуючи оперативним відділом Львівської виправної колонії, вимагав від ув’язненого у ній 19 тисяч гривень за невикриття можливої його причетності до незаконного обігу наркотиків на її території. Причому 4 жовтня співробітники СБУ затримали його «на гарячому» – під час одержання ним частини грошей у розмірі 13 тисяч гривень.

Відтак йому оголошено про підозру у вчинені злочину, передбаченого частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу України. (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди). А за цей злочини передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Дивує в цьому повідомленні тільки те, що затриманий перебуває наразі під домашнім арештом.

Як повідомляв «Щоденний Львів», міськрайонний суд у Дрогобичі ув’язнив на п’ять років майора внутрішньої служби – начальника відділу виправної колонії в цьому місті, також ззатриманого співробітники «на гарячому» – під час одержання ним $2,5 тисячі за сприяння в умовно-достроковому звільненні засудженого, який відбуває покарання у колонії за розбій.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів