У Львові зафіксовано цього року більше 3000 крадіжок, 137 грабежів та 13 розбоїв

15:36 30 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: lvivexpres.com

У прес-службі обласної прокуратури повідомили також у четвер, що в 2015-му на території нашого міста скоєно 37 незаконних заволодінь транспортними засобами.

У прес-службі прокуратури Львівської області повідомили сьогодні, 30 квітня:

«Упродовж поточного року на території міста Львова зареєстровано більше 4200 кримінальних правопорушень проти власності, що становить майже 60% від загальної кількості злочинів. Зокрема, зафіксовано більше 3000 випадків крадіжок, у тому числі 565 – з квартир чи іншого володіння особи, 137 грабежів та 13 розбоїв, 37 незаконних заволодінь транспортними засобами.

Ці дані озвучено під час координаційної наради у прокуратурі міста Львова з питань запобігання, протидії та розкриття кримінальних правопорушень за фактами вчинення злочинів згаданої категорії. У заході також взяли участь представники окремих громадських формувань, які залучаються до охорони громадського порядку у місті.

Під час наради обговорено проблему з попередження та розкриття таких злочинних проявів, як квартирні крадіжки, грабежі, заволодіння коштами громадян, що перебувають на рахунках банках та інші види шахрайства. Так, розпочато 123 кримінальних провадження щодо шахрайських дій під виглядом купівлі товарів через інтернет-магазини, та 59 – за фактами незаконного заволодінням коштами громадян з використанням їх банківських платіжних карток.

Прокуратурою піддано критиці роботу органів внутрішніх справ з розкриття зазначених кримінальних правопорушень, пов’язаних, у тому числі, з вимагання грошей у громадян під приводом начебто затримання їх близьких чи рідних працівниками міліції. У 2015 році за такими фактами розпочато 30 кримінальних проваджень.

Відтак, за результатами роботи координаційної наради ухвалено спільні заходи, спрямовані на активізацію роботи з попередження та розкриття зазначених категорій злочинів, забезпечення громадського порядку, захисту прав мирних громадян, гарантування їх громадського спокою і безпеки. Принагідно, у прокуратурі звертаються до мешканців міста не реагувати на шахрайські дії зловмисників, які під приводом так званого «визволення рідних з міліцейського полону», чи іншого виду допомоги близьким, що нібито вчинили дорожньо-транспортну пригоду тощо, виманюють кошти».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів