У Львові заарештували телефонних аферистів

10:15 17 січня 2020 р.

Фото до новини


Фото: ukr.media

У Львові взяли під варту двох жителів Луганщини, які представлялися працівниками правоохоронних органів.

Про це повідомили в Головному управлінні поліції у Львівській області, де також поінформували, що 12 січня до поліції звернулися двоє львів’ян, які поскаржилися, що вони стали жертвами шахраїв. В обох випадках потерпілі розповідали про невідомого чоловіка який, телефонуючи до них, представлявся працівником поліції чи прокуратури та повідомляв, що їхні родичі нібито перебувають у відділку за скоєння дорожньо-транспортних пригод.

Аферист пропонував заплатити гроші, щоб їх близькі уникли кримінальної відповідальності. Жертвою шаїоаїв стала 79-річна львів’янка, яка віддала невідомому усі свої заощадження, щоб племінник не поніс покарання за нібито скоєне ДТП.

Цього ж дня, зловмисник переконав ще й 70-річного мешканця Львова, що його син потребує допомоги, але за це потрібно заплатити. Коли шахрай прийшов до помешкання пенсіонера, то чоловік попросив його показати службове посвідчення. Після цього псевдоправоохоронець відштовхнув господаря і, схопивши гроші втік з квартири.

Оперативники Шевченківського відділу поліції впродовж доби з’ясували, що до скоєння злочинів причетні 29-річний жительЛуганської області, а також його 32-річний спільник, також житель Луганщини, який під час візитів до потенційних жертв перебував біля будинків потерпілих. Загалом зловмисники незаконно заволоділи грошовими коштами у сумі близько 13 тисяч доларів.

Слідчі Шевченківського відділу поліції повідомили зловмисникам про підозру у скоєнні злочинів, передбачених частиною 2 статті 190 (шахрайство) та частиною 3 статті 186 (грабіж) Кримінального кодексу України. Обом затриманим суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

Як інформував «ЩЛ», фальсифікатори документів погрожували у Львові полякам.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів