У Львові за вирубування лісу судитимуть групу осіб, яку організував посадовець лісогосподарського підприємства

13:08 28 червня 2020 р.

Фото до новини

До суду скеровано обвинувальний акт відносно організованої злочинної групи з 6 осіб, яку організував майстер лісу одного з державних лісогосподарських підприємств Львівської області.

Про це інформує ДБР.

Учасники злочинної групи обвинувачуються у незаконній порубці, перевезенні, зберіганні та збуті лісу, майстер лісу - у перевищенні влади та службових повноважень працівником правоохоронного органу, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 28 ч. 4 ст. 246 та ч.ч. 1, 3 ст. 365 Кримінального кодексу України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійсювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові.

Слідством встановлено, що організована злочинна група, яку організував посадовець одного з лісомисливських господарств, з лютого по березень 2020 року здійснювала незаконну вирубку дерев породи дуб та в подальшому продавала її фізичним особам-підприємцям. Внаслідок діяльності злочинної групи державі заподіяна шкода на суму понад 1 200 000 гривень.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснювала прокуратура Львівської області. Оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР Нацполіції.

У разі доведення вини, майстру лісу загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років. Іншим учасникам злочинної групи - позбавлення волі на строк від 5 до 7 років.  

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів