У Львові вирубають 15 гектарів лісу для забудовників

11:39 31 липня 2017 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

У відкритому листі до голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютки військовий пенсіонер Іван Бондарєв просить не вирубувати 15 гектарів лісу у рекреаційній зоні Львова.

Відеозйомка лісу, призначеного для забудови.
Відео: DronLviv

"Щоденний Львів" одержав сьогодні листа такого змісту: "Шановний пане Синютка! Минулої п’ятниці Ви підписали розпорядження №667, яким узаконюєте вирубування понад 15 гектарів найближчого львівського лісу на виїзді з обласного центру у напрямку до Брюховичів. Цей ліс буде вирубаний для індивідуального дачного будівництва 143-х учасників АТО-правоохоронців.

Мені йде 80-й рік, понад 30 років я був на військовій службі, виконував інтернаціональний обов’язок в Єгипті і в Афганістані. Мій внук, Ігор, також кадровий військовик, уже тричі по кілька місяців брав участь в АТО. І ми обоє проти того, щоб заради дачного будівництва пускати під сокиру 15 гектарів лісу, найстарішим деревам в якому понад 80 років. Це буде злочином у рекреаційній зоні Львова. Кожен еколог і кожен правник підтвердить це Вам.

Не робіть з учасників АТО лісорубів. Тим паче, з правоохоронців – працівників поліції, прокуратури, СБУ та аналогічних структур, які, одержавши тут лісові, а не земельні наділи, змушені будуть порушувати природоохоронне законодавство. Вони воювали не за ліс на Замарстинівській – багато з них, мабуть, навіть не знають, де одержують “законну землю” і якою буде її доля. Бо коли я був на громадських слуханнях з цього питання у міській раді 14 червня цього року, то організатори слухань не надавали слово тим, хто мав важливі зауваження щодо проекту детального плану території та його майбутнього. А належно подані через головний ЦНАП письмові заперечення – зокрема, і від СГТ “Лісова галявина”-сусідів цього лісу – всі інстанції, що готували Ваше рішення, проігнорували. Головний архітектор проекту п.Ю.Столяров публічно визнав, що ні разу не був на “залісненій” території, яку планував.    

Пане голово, Ви можете і повинні надати 143-м учасникам АТО повноцінну землю, а не ліс колишньої військової ракетної частини, розформованої 40 років тому. Я служив поряд і пам’ятаю тут кожне дерево. Запрошую Вас, Олег Михайлович, знайти годинку і приїхати “за межі населеного пункту м.Львова на вулиці Замарстинівській”, як ухильно називають цю територію у владних документах, щоб Ви переконалися на власні очі в тому, що Ви підписуєте вирок саме лісу – древньому і молодому. Якщо не маєте часу на поїздку, передивіться хоча би це трихвилинне відео з усіх, що зроблені для захисту лісу. Вам як історику за освітою буде цікаво побачити згори місцину, що має також дуже цікаву мілітарну історію австрійського і польського періодів, описану у цих країнах.  

З повагою, Іван Бондарєв, випускник Київського вищого військового інженерного училища зв’язку".  

"Щоденний Львів" запрошує правників і екологів висловитися на цю тему у коментарях і листах. Читачів цікавить: Чому з'явився план з вирубування лісу у напрямку до Брюховичів? Чи є у місцевої влади намір забудувати всю прилісову смугу зі Львова до Брюховичів? Хто з великих забудовників стоїть за освоєнням Брюховицького лісу? Які схеми можуть бути використані для цього? 

Не отримавши відповіді від голови ЛОДА Олега Синютки, військовий пенсіонер Іван Бондарєв 8 серпня подав електронну петицію до Львівської обласної ради про передання 15 га рекреаційного лісу у Держлісфонд і створення Львівського ландшафтного парку. Аби в такий спосіб врятувати зелені легені Львова. 

 

 

 

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів