У Львові випустили під заставу бійця Добровольчого українського корпусу, який поранив студентів

20:50 24 березня 2015 р.

Франківський районний суд Львова

Франківський районний суд Львова
Фото: fk.lv.court.gov.ua

Франківський районний суд Львова відпустив під заставу 48,7 тисячі гривень 21-річного бійця «Правого сектора», який 16 березня поранив ножем чотирьох студентів університету «Львівська політехніка».

Франківський районний суд Львова відпустив сьогодні, 24 березня, під заставу – 48,7 тисячі гривень – 21-річного бійця «Правого сектора», який 16 березня поранив ножем чотирьох студентів університету «Львівська політехніка». Гроші назбирали бійці «Правого сектора» і адвокат хлопця вніс їх як заставу.

«Він перебуває на стаціонарному лікуванні у Львівській обласній психіатричній лікарні. Нагляду за ним немає. Суд не надавав постанови про те, щоб тримати його під охороною, а постановив про внесення застави в розмірі 48 720 грн. Ці кошти зібрали його побратими з Добровольчого українського корпусу», – розповів кореспонденту інформаційної агенції «РБК-Україна» речник «Правого сектора» у Львові Тарас Кузяк.

16 березня боєць ДУК «Правоий сектор» після повернення із зони проведення АТО підрізав ножем студентів біля гуртожитку «Львівської політехніки». Конфлікт виник через те, що він намагався потрапити в гуртожиток. Утім хлопець не перебував у стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння. Його дії пов'язані із психічними розладами. Одного зі студентів госпіталізували у стані середньої важкості.

«Викуп внесли 19 березня, на наступний день після того, як суд визначив запобіжний захід», – прокоментував кореспонденту київської газети «Сегодня» начальник Управління Державної пенітенціарної служби України в Львівській області Михайло Дзюдзь.

До цього, за словами Михайла Семеновича, затриманий перебував у львівському СІЗО. «Всі гроші для внесення застави, а це – 48 720 гривень, збирали наші побратими – бійці «Правого сектора», а внесла суму адвокат юнака Олена Живко. Зараз винуватець цієї події в обласній психіатричній лікарні. У 21-річного хлопця проблеми з нервами і порушена психіка, адже він дев'ять місяців воював на сході, бачив багато крові і смертей. Крім цього, доведено, що в цей вечір він був тверезий», – говорить прес-секретар «Правого сектора» у Львові Тарас Кузяк.

За словами Кузяка, в «ПС» всіляко намагалися допомогти трьом постраждалим: грошима і ліками. Представник «Правого сектора» у Львові також розповів:

«Ми не виправдовуємо вчинок нашого товариша. Але, наскільки мені відомо, того вечора його оточили людей дев'ять, зав'язалася бійка. Можливо, з боку бійця це була відповідь на агресію».

Тепер затриманому бійцеві загрожує від трьох до семи років в'язниці.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів