У Львові втік із колонії вбивця (відео, оновлено)

20:00 9 серпня 2016 р.

Фото до новини

Усім, кому відоме місцеперебування втікача, просять повідомити по телефону 102.

Із Львівської виправної колонії №48 втік неодноразово засуджений, який останні роки відсиджував термін за вбивство. Мирослав Демків із Державної пенітенціарної служби у Львівській області повідомив: «Зникнення 38-річного Петра Верхоли помітили близько 20.00 години вечора на дільниці соціальної реабілітації виправної колонії №48 на вулиці Хуторівка у Львові. Ця дільниця розташована за межами установи. Засудженні перебувають там не під охороною, а тільки під наглядом».

Відсутність засудженого працівники колонії помітили тоді, коли проводили ввечері перевірку. Не знайшовши чоловіка, одразу забили про тривогу. На розшук рецидивіста були направлені національна поліція працівники прокуратури та національні гвардійці.

«Чоловік на зріст близько 175 сантиметрів, середньої тілобудови, з короткою стрижкою. Засуджений за вбивство. Мав відсиджувати термін дев’ять років», - повідомили Національній поліції Львова.

Зараз правоохоронці з'ясовують всі обставини інциденту. Проте не розголошують подробиць, як саме ув'язнений втік. Це може завадити слідству.

Мирослав Демків із Державної пенітенціарної служби у Львівській області повідомив також: «Перевіряємо коло знайомств, контакти, місця, де б міг бути втікач. Чого саме так вчинив засуджений вже будемо з'ясовувати, коли вдасться особу затримати». 

Втікачу залишилось відбути у виправній колонії ще чотири роки. Про це повідомили сьогодні, 9 серпня, в київському інтернет-виданні «Gazeta.ua». Раніше на сайті громадського об’єднання «Варта 1» опублікували фото втікача й розповіли подробиці: «8 серпня з колонії на вулиці Хоторівка у Львові втік засуджений за статтею 15 та частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України Петро Верхола 1978 року народження. Був одягнутий в сині джинси та коричневу куртку, кавказької зовнішності! Прикмети засудженого – середньої тіло-будови, волосся темне коротке, обличчя смугляве, ніс з горбиком, очі карі, брови вузьку. Всім, кому відоме місцеперебування втікача, просимо повідомити по телефону 102, анонімність гарантуємо».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів