У Львові водія-вбивцю засудили на чотири роки (відео)

11:54 20 травня 2014 р.

ДТП, яке здійснив Богдан Чорний

ДТП, яке здійснив Богдан Чорний
Фото: zaxid.net

Мати загиблої 40-річної жінки Ельза Буторіна каже, що якби ця справа не набула широкого розголосу, не долучилися журналісти та громадські активісти, то горе-водій міг би відбутися лише умовним терміном.

Інтернет-видання «Zaxid.net» розповідає в повідомленні «У Львові водія, який на смерть збив жінку, засудили на 4 роки»:

«Сьогодні, 20 травня, Галицький районний суд Львова (вул. Чоловського, 2) виніс вирок Богдану Чорному, з вини якого минулого року померла 40-річна жінка. Чоловіка засудили на 4 роки позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортним засобом на три роки.

Суд визнав винним Богдана Чорного у скоєнні злочину за ч. 2 ст. 286 Кримінального Кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження). Крім того, на засудженого поклали майже 4 тис. грн судових витрат.

Мати загиблої 40-річної жінки Ельза Буторіна каже, що якби ця справа не набула широкого розголосу, не долучилися журналісти та громадські активісти, то горе-водій міг би відбутися лише умовним терміном.

«Сказати, що я радію – не можу сказати, бо в мене в сім’ї величезна біда – нема доньки – 40-річної жінка, в ту сім’ю прийшла біда. Єдине, чим я тішуся – це тим, що у нього три роки не буде прав і за цей час він нікого більше не відправить на той світ, і тішуся тим, що у нашому житті все відбувається на краще», – зазначила Буторіна.

За словами адвоката Чорного Анатолія Сиворога, якщо упродовж місяця його підзахисний не подасть апеляцію, то відповідні служби, згідно з рішенням суду, візьмуть його під варту, відправлять у СІЗО, а звідти вже етапують до місць позбавлення волі. Тому наразі Чорний вийшов із зали суду та попрямував вулицею. Адвокат не сказав, чи буде засуджений подавати апеляцію, зазначивши, що це рішення повинен прийняти його підзахисний.

Нагадаємо, 29 березня минулого року у районі перехрестя вулиць Коперника-Бандери водій автомобіля Lexus збив двох жінок. ДАІ підтвердила, що водій був п’яним. За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 Кримінального Кодексу України.

За інформацією очевидців, автомобіль виїхав на тротуар. Одну з травмованих жінок з переломамизабрала «швидка». 5 квітня жінка померла. У зв'язку зі смертю жінки відбулася перекваліфікація кримінального провадження на ч. 2 ст. 286 ККУ.

13 червня у Галицькому районному суді Львова постановили покарати водія до п’яти років позбавлення волі умовно.

У липні прокуратура Львова подала апеляцію, аби пом’якшити вирок для винуватця аварії».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів