У Львові ув’язнили винуватця загибелі пасажира автівки

16:48 8 листопада 2019 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

Львівська прокуратура домоглась справедливого вироку для правоохоронця, який вчинив смертельну ДТП.

Про це повідомили в п’ятницю, 8 листопада, у прокуратурі Львівської області, де також розповіли: «Йдеться про подію, яка трапилась у ніч з 23 на 24 листопада 2010 року на вулиці Науковій у Львові. Тієї ночі експравоохоронець за кермом автівки «Škoda Octavia», у якій перебували ще двоє осіб, проявив неуважність до дорожньої обстановки та в’їхав заднім колесом у бордюр, а після цього – врізався у стовп лінії електропередач. Унаслідок дорожньо-транспортної пригоди один із пасажирів загинув у лікарні».

«Франківський районний суд Львова призначив фігуранту покарання у вигляді 5 років позбавлення волі та водночас звільнив від відбування покарання на підставі статті 75 Кримінального кодексу України. Прокуратура у Апеляційному суді оскаржила цей вирок та довела, що виправлення вказаної особи неможливе без ізоляції від суспільства», – поінформували також у прокуратурі.

«Суд погодився із доводами прокурора про те, що не було враховано ступеня тяжкості вчиненого, обставин інциденту, поведінки підозрюваного та інших чинників. Зокрема, йдеться про те, що зловмисник не зізнавався, що саме він перебував за кермом, а надалі декілька років не відшкодовував завдану потерпілій шкоду. Відтак, колишньому поліцейському призначили справедливе покарання – три роки ув’язнення з дворічним позбавленням права керувати транспортними засобами», – повідомили також у прокуратурі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів