У Львові триває розслідування приватизації автобусного заводу

13:30 17 вересня 2019 р.

Світлина ілюстративна

Світлина ілюстративна
Фото: zbruc.eu

У прокуратурі Львівської області оприлюднили подробиці розслідувань резонансних справ, які трапились на Львівщині.

Щодо відчуження та приватизації ВАТ «ЛАЗ» у прокуратурі Львівської області розповіли: «У результаті корпоратизації державного підприємства «Львівський автобусний завод», на підставі наказу Міністерства машинобудування, військово-промислового комплексу і конверсії України №1122а від 8 серпня 1994 року було створено ВАТ «Львівський автобусний завод». Подальшу приватизацію підприємства проводив центральний апарат Фонду державного майна України».

«14 червня 2006 року стосовно ВАТ «Львівський автобусний завод» порушено провадження у справі №6/95-8/165 про банкрутство за заявою Української державної інноваційної компанії. У розгляд справи вступила прокуратура Львівської області.
Постановою господарського суду Львівської області від 21 лютого 2012 року ВАТ «Пасавтопром», яке є правонаступником ВАТ «Львівський автобусний завод», визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру», – поінформували також у прокуратурі.

«Ця постанова оскаржувалась прокуратурою області у зв’язку з не включенням вимог СДПІ в розмірі 112 мільйонів гривень. Натомість, включено лише на суму 28 мільйонів гривень, однак, залишено без змін судами апеляційної та касаційної інстанції», – розповіли також у прокуратурі.

«Окрім цього, за результатами розгляду звернення народного депутата України від 26 квітня 2019 року, СВ Сихівського ВП ГУ НП у Львівській області внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато досудове розслідування за фактом незаконного розпорядження бюджетними коштами керівництвом КП «АТП-1» на користь приватних структур, незаконної реєстрації права власності на будівлю адміністративно-побутового корпусу колишнього Львівського автобусного заводу, що за адресою: Львів, вулиці Стрийська, 45, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 367 Кримінального кодексу України. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває», – повідомили також у прокуратурі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів