У Львові три роки безкарно крадуть австрійську бруківку – міськрада і міліція на це не реагують

13:47 4 жовтня 2013 р.

Фото до новини

Міліція Львівщини з 2010 до 2013 року одержала 33 заяви про крадіжку бруківки у Львові. З них тільки одне кримінальне провадження - минулого місяця - скеровано до суду. Всі решта випадки потрактовані як «відсутність в діянні складу злочину». Львівська міська рада не подала до міліції жодної заяви про крадіжку бруківки. Ринкова ціна одного каменя становить 7-8 євро.

У відповідь на запит Львівського прес-клубу з ГУ МВСУ у Львівській області надійшла відповідь за підписом першого заступника начальника Василя Кундика про те, що в міліції є 33 заяви про крадіжку бруківки. 

«За фактами крадіжки бруківки у Львові з 2010 до 2013 року в ГУМВСУ у Львівській області зареєстровано 33 заяви громадян», - повідомили у відповіді Прес-клубу.

За 20-ма заявами, що надійшли 2010 і 2011 року, всім скаржникам відмовили в порушенні кримінальної справи. Мотивація – за відсутністю в діянні складу злочину ( п 2. стаття 6. КПК України, редакція 1960 року).

У 2012 році за 8-ма зареєстрованими заявами порушено лише 2 кримінальні справи. А саме - у Франківському РВ ГУ МВСУ у Львівській області - за фактом замаху на крадіжку. Але досудове розслідування зупинене через невстановленням особи, яка вчинила злочин. У Шевченківському РВ ГУ МВСУ у Львівській області – за фактом крадіжки бруківки і бордюрів. Однак досудове розслідування також зупинено з цієї ж причини. 

За шістьма іншими заявами міліція відмовила скаржникам в порушенні кримінальної справи, вмотивуавши це «відсутністю в діянні складу злочину». 

У 2013 році зареєстровано 5 заяв про кардіжку. У 4-х випадках інформація не підтвердилася, повідомили в ГУ МВСУ у Львівській області. Рішення про початок досудового розслідування взагалі не приймали.

Лише в одному випадку – 15 вересня 2013 року - Галицький РВ ГУ МВСУ у Львівській області вніс відомості до ЄРДР про вчинення кримінального правопорушенння за фактом викрадення 0,375 кубічного метра бруківки (згідно з довідкою, виданою Львівською міською радою ) вартістю 912 грн. А 19 вересня 2013 це кримінальне провадження скеровано до суду.

Жодної заяви про крадіжку бруківки, яка назагал є власністю Львівської міської ради, сама міськрада до міліції не подавала, повідомили в ГУ МВСУ у Львівській області. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів