У Львові судитимуть за здирництво кардіолога

13:52 3 серпня 2016 р.

Фото до новини


Фото: npu.gov.ua

Завідувач відділенням державного кардіологічного центру вимагав 12 тисяч гривень від родичів пацієнта за обіцянку видати кардіостимулятор, яким хворі мають бути забезпечені безкоштовно, й посприяти у проведені операції.

«У Львові судитимуть 35-річного завідувача відділенням державного кардіологічного центру, якого затримали в травні на хабарі у 12 тисяч гривень», – повідомили сьогодні, 3 серпня, в прес-службі Національної поліції, де також розповіли подробиці:

«Наразі лікаря-хабарника відпустили під заставу у сумі 420 тисяч гривень. Обвинувальний акт щодо лікаря, котрий вимагав кошти від родичів пацієнта за обіцянку видати кардіостимулятор, яким хворі мають бути забезпечені безкоштовно, та посприяти у проведені операції, уже скерували до суду.

Медика затримали в приміщенні державного кардіологічного центру під час отримання коштів у сумі 10 тисяч гривень та платіжного чека про перерахування двох тисяч гривень на розвиток медичного закладу. У службовому кабінеті лікаря поліцейські виявили та вилучили ще майже 18 тисяч гривень, 100 доларів та 20 євро.

Поліцейські затримали лікаря у порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України. У подальшому Галицький районний суд Львова обрав для нього міру запобіжного заходу – тримання під вартою, або, як альтернативу – заставу у сумі 420 тисяч гривень, яку і було сплачено.

Обвинуваченому загрожує покарання – штраф або арешт на строк від трьох до шістьох місяців, або позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів