У Львові судитимуть працівника банку

16:00 12 жовтня 2018 р.

Залізничний районний суд у Львові

Залізничний районний суд у Львові
Фото: google.com.ua

Працівник банку у Львові незаконно заволодів коштами клієнтів на понад 280 тисяч гривень.

Про це повідомили в п’ятницю, 12 жовтня, в прес-службі прокуратури Львівської області, де також розповіли: «За процесуального керівництва Львівської місцевої прокуратури №2 завершено досудове розслідування стосовно львів’янина, який підозрювався у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частинами 2 та 3 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), частинами 1 та 2 статті 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку), частинами 1 та 2 статті 200 (незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків,електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення) Кримінального кодексу України».

«Працівник банку з листопада 2017 до квітня 2018 року використовував свій електронний підпис та вносив неправдиві відомості у автоматизовану банківську систему для отримання коштів з рахунків 16 клієнтів. Крім цього, чоловік формував та підписував від імені клієнтів банку, проте без їх згоди, заяви на видачу готівки. Таким чином зловмиснику вдалось привласнити 281 тисяч гривень», – поінформували також у прокуратурі.

«Під час досудового розслідування щодо працівника банку застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Крім цього, з метою відшкодування заподіяної шкоди, на його майно накладено арешт. Банк заявив до обвинуваченого позов на суму зподіяних цим злочином збитків. На даний час кримінальне провадження перебуває на розгляді у Залізничному районному суді мЛьвова. Максимальний термін покарання, передбачений санкціями статей, – до восьми років ув’язнення», – повідомили також у прес-службі прокуратури Львівської області.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів