У Львові судитимуть підприємця

10:30 25 березня 2019 р.

Шевченківський районний суд у Львові

Шевченківський районний суд у Львові
Фото: old.court.gov.ua

28-річний підприємець заволодів майже 119 тисячами гривень бюджетних коштів.

У прес-службі прокуратури Львівської області повідомили в понеділок, 25 березня: «За процесуального керівництва Львівської місцевої прокуратури №2, скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 28-річного чоловіка, який підозрювався у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частинами 2 та 3 статті 191 (заволодіння чужим майном, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене повторно) й частиною 1 статті 366 Кримінального кодексу України (службове підроблення)».

«Обвинувачений, будучи зареєстрованим, як фізична особа-підприємець та маючи в своєму підпорядкуванні найманих працівників, у вересні 2015 року уклав договір підряду з департаментом містобудування Львівської міської ради, згідно умов якого зобов’язувався виконати будівельні роботи з встановлення шумозахисних екранів довкола декількох навчальних закладів у Львові. Однак, у жовтні-грудні 2015 року, перебуваючи на об’єктах будівництва, правопорушник склав, підписав, засвідчив печаткою та видав завідомо неправдиві офіційні документи (акти приймання виконаних будівельних робіт), у яких безпідставно завищив вартість окремих робіт (зокрема, тих, які взагалі не виконувалися)», – поінформували також у прокуратурі.

«Після отримання від міськради на банківську карту майже 119 тисяч гривень зловмисник використав їх на власні потреби. З метою відшкодування завданої кримінальними правопорушенням шкоди, Львівською місцевою прокуратурою №2 в інтересах Львівської міськради заявлено цивільний позов на вказану суму. Під час досудового розслідування до фігуранта застосовано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. За вчинене йому загрожує до восьми років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. На даний час справа перебуває на розгляді у Шевченківському районному суді Львова», – повідомили також у прокуратурі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів