У Львові судитимуть колишнього керівника поліклініки

12:30 17 вересня 2019 р.

Залізничний районний суд у Львові

Залізничний районний суд у Львові
Фото: google.com.ua

У прокуратурі Львівської області оприлюднили подробиці розслідувань резонансних справ, які трапились на Львівщині.

Щодо кримінальних проваджень за фактами отримання працівниками Львівської міської ради та підпорядкованих структурних підрозділів неправомірної винагороди у прокуратурі Львівської області розповіли: «Слідчим управлінням ГУ НП у Львівській області здійснювалось досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно голови Залізничної районної адміністрації Львівської міської ради за фактом вимагання та одержання ним неправомірної винагороди. 18 червня 2018 року обвинувальний акт стосовно фігуранта скеровано до суду для розгляду по суті. На даний час судовий розгляд триває. Дата наступного судового засідання на даний час не визначена».

«Слідчим управлінням ГУ НП у Львівській області здійснювалось досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно директора Львівського комунального підприємства «Культурно-мистецький центр «Супутник» за фактом вимагання та одержання неправомірної винагороди. 30 травня 2018 року обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті. Дата наступного судового засідання на даний час не визначена», – повідомили також у прокуратурі.

«Завершено досудове розслідування стосовно депутата Львівської обласної ради та завідувача міським центром термічної травми та пластичної хірургії 8-ї міської клінічної лікарні Львова за частиною 1 статті 184 Кримінального кодексу України, який обвинувачується в тому, що працюючи на посаді завідувача, лікаря-комбустіолога міжлікарняного опікового відділення «Центр термічної травми та пластичної хірургії» Комунальної 8-ї міської клінічної лікарні Львова, вимагав та одержав грошові кошти за надання медичних послуг», – поінформували також у прокуратурі.

«Ухвалою Сихівського районного суду Львова від 18 квітня 2017 року депутата Львівської обласної ради та завідувача міським центром термічної травми та пластичної хірургії 8-ї міської клінічної лікарні Львова звільнено від кримінальної відповідальності за вчинення вищевказаного злочину, у зв’язку з передачею на поруки трудовому колективу Комунальної 8-ї міської клінічної лікарні Львова, а судове провадження закрито», – розповіли також у прокуратурі.

«Слідчим управлінням ГУ НП у Львівській області здійснювалось досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно спеціаліста відділу забезпечення бухгалтерського обліку відділу ДАБК у Львові за фактом вимагання та одержання нею неправомірної винагороди. 31 травня 2017 року обвинувальний акт стосовно правопорушниці скеровано до Сихівського районного суду Львова для розгляду по суті. Відтак, вироком суду 17 квітня 2018 року фігурантку засуджено за частиною 3 статті 354 Кримінального кодексу України до покарання у виді штрафу в розмірі 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 8500 гривень», – повідомили також у прокуратурі.

«Окрім цього, за процесуального керівництва прокуратури області, слідчим управлінням ГУ НП у Львівській області здійснювалось досудове розслідування стосовно керівника однієї з міських поліклінік Львова за фактом вимагання 500 доларів неправомірної винагороди за працевлаштування особи на роботу до вказаного медичного закладу. Посадовця медзакладу затримано після отримання другої частини неправомірної винагороди та повідомлено про підозру за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України», – поінформували також у прокуратурі.

«18 жовтня 2018 року обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту з можливістю сплати застави 50 прожиткових мінімумів доходів громадян (88 тисяч 100 гривень), а також відсторонено від займаної посади. 12 лютого 2019 року обвинувальний акт стосовно вказаної особи скеровано до Залізничного районного суду Львова. На даний час судовий розгляд триває, наступне засідання призначено на 23 вересня 2019 року», – розповіли також у прокуратурі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів