У Львові схопили рецидивістів

11:45 10 лютого 2020 р.

Фото до новини


Фото: lv.npu.gov.ua

Раніше судимі львів’яни і житель Кривого Рогу пограбували хлопців, котрі вийшли з розважального закладу, пізніше один з них погрожуючи предметом, схожим на пістолет, заволодів грошима у пасажира залізниці.

Про це повідомили в понеділок, 10 лютого, в Головному управлінні поліції у Львівській області, де також розповіли, що 3 лютого в Залізничний відділ поліції з заявою про пограбування звернувся 25-річний житель Жидачівського району. За словами заявника, вночі у під’їзді одного з будинків на вулиці Олени Степанівни у Львові троє зловмисників, застосувавши фізичне насильство, відібрали у нього та у його 23-річного товариша гроші, банківську картку, мобільний телефон та особисті речі.

На місці події працювали слідчо-оперативна група, працівники карного розшуку відділення поліції на станції Львів Залізничного відділу поліції та працівники інших служб поліції Львівщини. Як з’ясували правоохоронці, своїх жертв – хлопців, котрі вийшли з розважального закладу, зловмисники відстежили заздалегідь.

Вони дочекались зручного моменту, заштовхали їх у під’їзд, де побили й пограбували. За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 186 (грабіж) Кримінального кодексу України, якою передбачене позбавлення волі до шести років.

У той самий день оперативники карного розшуку встановили, що до скоєння злочину причетні двоє львів’ян віком 33 та 35 років, котрі раніше вже притягувались до кримінальної відповідальності та затримали їх. Суд обрав для них запобіжний захід – тримання під вартою.
5 лютого, до поліції звернувся 23-річний житель Черкаської області. Чоловік повідомив, що близько 7.00 на Головному залізничному вокзалі у Львові невідомий чоловік, погрожуючи йому предметом, схожим на пістолет, заволодів грошима у сумі 1600 гривень.

Працівники поліції з’ясували, що до скоєння цього злочину причетний 32-річний житель Кривого Рогу, котрий раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності.  Оперативники карного розшуку затримали зловмисника на Головному залізничному вокзалі Львова та вилучили у нього іграшковий пістолет. Встановлено, що він також причетний до пограбування відвідувачів розважального закладу.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, яке загрожує зловмиснику, – позбавлення волі на строк до десяти років із конфіскацією майна.

Як інформував «ЩЛ», патрульні затримали 41-річного львів’янина, який намагався проникнути у чуже житло

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів