У Львові шукають вибухові пристрої на головному залізничному вокзалі й в одному з готелів

17:48 10 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: відділ зв’язків із громадськістю обласного управління МВС

Як повідомили в п'ятницю у відділі зв’язків із громадськістю обласного управління МВС, цього року на Львівщині отримали вже 77 повідомлень про «замінування».

У прес-службі (відділі зв’язків із громадськістю) обласного управління МВС повідомили сьогодні, 10 жовтня, що правоохоронці Львівщини розшукують зловмисника, котрий «замінував» школу в селі Нагуєвичі Дрогобицького району. В повідомленні також конкретизують:

«Працівники міліції проводять заходи з метою встановлення особи аноніма, котрий сьогодні, 10 жовтня о 9.15 годині, зателефонував у Дрогобицький міський відділ міліції та повідомив про замінування школи у селі Нагуєвичі, Дрогобицького району. З приміщення навчального закладу евакуйовано 160 дітей, 40 вчителів та 10 технічних працівників.

На місці події працювали представники слідчо-оперативної групи міліції, вибухотехніки та експерти НДЕКЦ при ГУ МВС України у Львівській області, а також представники інших служб, котрі після ретельної перевірки приміщень та прилеглої території вибухових пристроїв не виявили. Навчальний процес у школі відновлено.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 259 КК України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності). Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від двох до шести років».

У прес-службі (відділі зв’язків із громадськістю) обласного управління МВС повідомили також у п'ятницю, що на Львівщині правоохоронці з початку року зафіксували 77 неправдивих повідомлень про замінування. У повідомленні також конкретизують:

«За сьогоднішній день, 10 жовтня, на оперативний номер 102 надійшло три повідомлення про замінування. Правоохоронці вже оглянули школу в селі Нагуєвичі, Дрогобицького району, вибухонебезпечних предметів виявлено там не було. Наразі вибухотехніки обстежують приміщення та прилеглі території Головного залізничного вокзалу у Львові та одного з готелів, який знаходиться у центральній частині міста. Крім вибухотехніків, на місцях подій працюють представники слідчо-оперативної групи міліції та інших служб. Проводяться заходи з метою встановлення особи анонімів, котрі повідомили про замінування навчального закладу, залізничного вокзалу та готелю.

Зазначимо, що з початку року працівники міліції зафіксували 77 неправдивих повідомлень про замінування. За усіма фактами відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) КК України.

Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від двох до шести років. Ще два повідомлення про замінування, які надійшли сьогодні о 16.00, зараз перевіряють працівники міліції».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів