У Львові ще не завершили розслідування загибелі «беркутівців»

13:45 17 вересня 2019 р.

Світлина з архіву

Світлина з архіву
Фото: zik.ua

У прокуратурі Львівської області оприлюднили подробиці розслідувань резонансних справ, які трапились на Львівщині.

Щодо кримінального провадження за фактом загоряння 20 лютого 2014 року приміщення на вулиці Тролейбусній, 16 у Львові та загибелі двох працівників БМОП «Беркут» у прокуратурі Львівської області розповіли: «Другим відділом процесуального керівництва управління організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням, яке здійснюється слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань у Львові, прокуратурою Львівської області підтримується публічне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно заступника командира – начальника штабу БМОП «Беркут» –у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 2 статті 194, частиною 3 статті 365 Кримінального кодексу України.

«Йдеться про факт загоряння 20 лютого 2014 року приміщення БМОП «Беркут», що на вулиці Тролейбусній, 16 у Львові, внаслідок якого загинули два працівники цього підрозділу. У кримінальному провадженні 3 листопада 2014 складено повідомлення про підозру заступнику командира – начальнику штабу БМОП «Беркут» у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 2 статті 194 (умисне знищення та пошкодження чужого майна, шляхом підпалу, вибуху, що заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах та спричинило загибель двох людей) та частиною 3 статті 265 Кримінального кодексу України (перевищення влади та службових повноважень)», – поінформували також у прокуратурі.

«Відповідно до вимог статті 297-2 Кримінально-процесуального кодексу України 26 лютого 2015 року до слідчого судді внесено клопотання про застосування спеціального досудового розслідування, яке 10 березня 2015 року задоволено. Обвинувальний акт стосовно фігуранта у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 365 Кримінального кодексу України, 18 березня 2015 року скеровано до Франківського районного суду Львова для розгляду по суті, який на даний час триває», – розповіли також у прокуратурі.

«Судовий розгляд обвинувального акту перебуває на стадії дослідження доказів у кримінальному провадженні, а саме: огляд відеозаписів, які є додатками до протоколу огляду. Судове засідання, призначене на 18 липня 2019 року, відкладено у зв’язку із перебуванням судді у нарадчій кімнаті. Дата наступного судового засідання на даний час не визначена», – повідомили також у прокуратурі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів