У Львові пікетують демонтаж малої архітектурної форми

14:05 28 січня 2020 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/andriy.sadovyi

У вівторок, 28 січня, на площі Двірцевій у Львові зносять на виконання рішення суду МАФ.

Про це повідомили у Львівській міськраді, де також уточнили, що малу архітектурну форму на площі Двірцевій, демонтують на виконання рішення суду, який зобов’язав підприємця звільнити земельну ділянку та привести її до попереднього стану. За словами міського голови Львова Андрія Садового, аби запобігти знесенню тимчасової споруди, на місці триває акція протесту.

Андрій Садовий зазначив: «Просто зараз на площі Двірцевій зносять МАФ, який не лише нівечить естетику біля головного вокзалу, але і є незаконним. Власники цієї тимчасової споруди привезли на пікет людей з інвалідністю. Це дуже принизлива маніпуляція! Ще в грудні минулого року рішенням міської ради ми отримали можливість регулювати роботу таких «чиряків» на вулицях нашого міста. Я не є ворогом для приватних підприємців. Але знущатися з архітектури та Закону України ми не дозволимо!».

За інформацією юридичного департаменту Львівської міськради, власником МАФу є товариство з обмеженою відповідальністю «Фірма «Турист». Рішенням суду у справі №914/782/14 його зобов'язали звільнити земельну ділянку на площі Двірцевій, 1 у Львові, на якій розміщена мала архітектурна форма, та привести її до попереднього стану.

Термін дії договору оренди земельної ділянки між Львівською міською радою та ТзОВ «Фірма «Турист» завершився 19 березня 2012 року. З того часу жодних інших відносин з приводу користування нею не укладали.

«Відтак, за нормами чинного законодавства та актами Львівської міської ради, після закінчення терміну дії договору оренди земельної ділянки, на якій розміщено тимчасову споруду, така підлягає демонтажу у визначеному порядку, зокрема – на підставі рішення суду, яке набрало законної сили», – зазначили в юридичному департаменті ЛМР.

Як інформував «Щоденний Львів», 27 серпня виникла пожежа в МАФі на перехресті вулиць Стрийської й Наукової.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів