У Львові оприлюднили прізвища негідників, які збували підроблені бронежилети в зону АТО

17:21 27 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: hromadske.tv

Вдатися до цього обурених представників ЗМІ змусило те, правоохоронці порушили кримінальну справу щодо так званих «бізнесменів» за статтею КК «дрібне шахрайство».

Агенція «Укрінформ» розповідає сьогодні, 27 червня, в повідомленні «У Львові назвали шахраїв, які збували в зону АТО підробні бронежилети»:

«Львівські журналісти оприлюднили прізвища осіб, які постачали до магазину підроблені бронежилетів, частина яких потрапила в зону АТО. Вдатися до цього обурених представників ЗМІ змусило те, правоохоронці порушили кримінальну справу щодо так званих «бізнесменів» за статтею КК «дрібне шахрайство».

«Газета «Ратуша» вважає, що за такі антилюдські й ганебні вчинки, як збут підроблених бюронежилетів, штраф у 50 неоподаткованих мінімумів – це ніщо, журналісти вирішили оприлюднити прізвища цих дрібних шахраїв, жадоба наживи яких могла призвести до непоправного. Це – 38-річний Олександр Сіростан і 31-річний Борис Марко», – йдеться у публікації. 

Як повідомляв «Укрінформ», шахраїв, через яких у зону АТО потрапило 85 підробних бронежилетів, затримали кілька днів тому. «Встановлено, що вони встигли збути в магазин близько 100 підробок бронежилетів. Вироби, які не гарантували жодного захисту бійцям, шахраї видавали за продукцію відомого українського виробника», – зазначив начальник міського управління міліції Сергій Зюбаненко.

Шахраї продавали вироби по 1600 гривень. Їх купували переважно родичі бійців і волонтери, щоб відправити в зону АТО.

Маркування виробів підтверджувало 5-й клас захисту. Проте один із громадян, який купив такий бронежилет, перевірив його і виявилося, що той, попри сертифікат та гарантії, не витримує дії кулі калібру 5.45, бо всередині виробу замість титанової пластини звичайна металева.

Військовиків, до яких потрапили ці жилети, вже попередили про підробки, частково їх уже вилучили. Проте не виключено, що про частину продукції військовики не знають.

Шахраїв упіймали на гарячому, коли вони намагались збути через торговельну мережу ще понад 50 підробних бронежилетів. При затриманні «засоби захисту» вилучено, як і автомобіль, на якому були номерні знаки, вкрадені з іншої автівки».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів