У Львові не знайшли вибухівки в супермаркетах (відео, оновлено)

20:36 3 лютого 2016 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки громадської ініціативи «Варта 1» в інтернет-мережі «ВКонтакте»

Правоохоронці обстежили десять торгових закладів і прилеглі території.

Сьогодні, 3 лютого, о 10.20 до Львівського обласного управління Національної поліції надійшло повідомлення від працівників управління служби безпеки України про те, що у Львові «заміновано мережу Сільпо». Правоохоронці почергово обстежили десять торгових закладів вказаної торгівельної мережі та прилеглі території.

В усіх випадках проводилася евакуація відвідувачів та працівників. Обстеження проводили експерти-вибухотехніки, кінологи зі службовими собаками, слідчо-оперативні групи та працівники інших служб.

Ніяких вибухонебезпечних предметів та пристроїв не виявлено. Наразі вирішується питання про відкриття кримінального провадження, правоохоронці вживають усіх заходів для встановлення особи аноніма, котрий надав неправдиве повідомлення про замінування.

Від початку року до правоохоронців надійшло дванадцять неправдивих повідомлень про замінування. У двох випадках спеціалісти обстежували по десять об’єктів. За цими фактами були відкриті кримінальні провадження за статтею 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України.

Про це повідомили сьогодні, 3 лютого, в прес-службі Львівського обласного управління Національної поліції. Натомість у прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 3 лютого, «Щоденному Львову»:

«Сьогодні, 3 лютого, о 10:20 від чергового Управління Служби безпеки України у Львівській області надійшло повідомлення, що, за отриманою інформацією від кол-центру Служби безпеки України, у Львові заміновано мережу супермаркетів «Сільпо» – 10 закладів, а о 16.00 відбудеться вибух. Вимог, виконання яких могло б відвернути вибухи, не висувалось. 

На місцях подій працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова, згідно з «Планом дій», було задіяно дві групи розмінування. Біля будівель закладів було виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб. 

Спеціалісти вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при Головному управлінні національної поліції у Львівській області разом з кінологом провели обстеження будівель та прилеглої території. Пошукові роботи завершено о 15:50– вибухових пристроїв не виявили:

на вулиці Городоцькій, 179 (Франківський район), пошукові роботи завершено о 13.00;

на вулиці Богдана Хмельницького, 214 (Личаківський район), пошукові роботи завершено о 15.20;

на вулиці Гетьмана Мазепи, 11 (Шевченківський район), пошукові роботи завершено о 14.50;

на вулиці Під Дубом, 7б (Галицький район), пошукові роботи завершено о 15.50;

на вулиці Наукова, 35а (Франківський район), пошукові роботи завершено о 12.30;

на вулиці Княгині Ольги, 106 (Франківський район), пошукові роботи завершено о 12.00;

на вулиці Широкій, 87 (Залізничний район), пошукові роботи завершено о 13.40;

на вулиці Івана Виговського, 100 (Залізничний район), пошукові роботи завершено об 11.40;

на вулиці Червоної Калини, 62 (Сихівський район), пошукові роботи завершено о 13.55;

на вулиці Шевченка, 358а (Шевченківський район), пошукові роботи завершено о 14.25».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів