У Львові капітан брав долари за працевлаштування у Збройних Силах України

11:48 22 липня 2020 р.

Фото до новини

На хабарі затримали офіцера одного з військових вищих навчальних закладів.

DailyLviv довідався, що корупційну діяльність офіцера вищого навчального закладу задокументували оперативники управління стратегічних розслідувань у Львівській області Національної поліції, слідчі слідчого управління поліції Львівщини спільно з військовою прокуратурою Львівського гарнізону.

Правоохоронці встановили, що капітан пообіцяв курсанту академії працевлаштувати його до Збройних сил України, але за умови надання йому 1200 доларів США «винагороди».

У вівторок, 21 липня, у Львові неподалік навчального закладу правоохоронці затримали офіцера під час одержання неправомірної вигоди. З місця затримання вилучили 1200 доларів США.

Наразі зловмисник затриманий у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому вже повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Чому поліція запроваджує надзвичайні заходи у Львівській і ще 8-ми областях, повідомляв DailyLviv.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів