У Львові аудитори виявили порушень на мільярд гривень

10:53 30 липня 2020 р.

Фото до новини

Ужитими заходами фахівцями Західного офісу Держаудитслужби забезпечено відшкодування втрат на суму 42 млн грн, зокрема втрат матеріальних та фінансових ресурсів, виявлених контрольними заходами у попередні роки.

За результатами ревізій, проведених фахівцями Західного офісу Держаудитслужби у січні ‒ червні 2020 року, виявлено понад 244 млн грн втрат матеріальних та фінансових ресурсів.

Ужитими заходами забезпечено відшкодування втрат на суму 42 млн грн, зокрема втрат матеріальних та фінансових ресурсів, виявлених контрольними заходами у попередні роки.

Правоохоронним органам передано матеріали 18 ревізій та перевірок закупівель. За одержаними матеріалами контрольних заходів правоохоронці розпочали 3 досудових розслідування.

За недотримання законодавства 60 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.

Проведено моніторинг 307 процедур закупівель. Виявлено порушення на суму понад 770 млн грн.

Попереджено порушень у сфері закупівель на суму майже 198 млн грн,  з них відмінено 41 процедуру закупівель на суму понад 172 млн грн та розірвано 16 договорів на понад 25 млн грн.

З початку року завершено 15 державних фінансових аудитів діяльності суб'єктів господарювання, виконання бюджетних програм, місцевих бюджетів та інвестиційних проєктів, під час яких виявлено неефективні управлінські рішення чи ризикові операції, що призвели чи можуть призвести до упущення вигод чи непродуктивних витрат на суму майже 290 млн грн, та порушення законодавства, що призвели до втрат понад 3 млн грн фінансових і матеріальних ресурсів.

Об'єктам контролю надано 97 пропозицій для покращання їх фінансового стану. Через належне реагування на рекомендації державних аудиторів відшкодовано втрат фінансових і матеріальних ресурсів, допущених через неефективні управлінські дії, на суму понад 23 млн грн.

Правоохоронним органам надіслано 12 інформацій про результати аудитів та 3 аудиторські звіти.

Про це повідомляє Урядовий портал

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів