У Винниках під Львовом дівчинка померла від травм, отриманих під час падіння з велосипеда (відео, оновлено)

08:45 14 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: versii.if.ua

У прес-службі обласного управління МВС повідомили в середу: «11 травня, працівників міліції, надійшло повідомлення від головного лікаря однієї з львівських лікарень про те, що 10 травня близько 17.30 у приміщенні лікарні померла 12-річна дівчинка».

Встановлено, що 10 травня близько 13.00 дитина отримала травми внаслідок самостійного падіння з велосипеда. За фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками частиною 1 статті 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до п’ятнадцяти років.

Тіло дівчинки скеровано на судово-медичну експертизу. Наразі правоохоронці з’ясовують обставини смерті дитини.

Про це повідомили сьогодні, 13 травня, в прес-службі обласного управління МВС. Своєю чергою, «Телеканал новин «24» розповів у середу:

«У передмісті Львова трагічно загинула маленька дівчинка. Діанка впала з велосипеда — розірвалась артерія.

Швидка допомога їхала до дитини майже годину. Родичі та сусіди самотужки намагалися спинити кров.

Дитина померла в лікарні від втрати крові. А міліція відкрила за фактом кримінальне провадження.

Невеликий насип з асфальту для 11-річної Діанки став останньою вершиною, яку подолала. Вона їхала на велосипеді, перечипилася через нього і порвала артерію.

Далі дівчинка зі своїм другом побігли по допомогу. Діанка зробила лише кілька кроків і впала.

Сусіди дівчинки з паралельної вулиці вдома надавали їй першу медичну допомогу. Викликали швидку. Втім, вона у Винники їхала майже годину. На станції швидкої допомоги виправдуються. Машина б вчасно приїхала, але стали на заваді затори.

Коли ж дівчинку таки привезли до 8 міської лікарні, врятувати її вже не вдалося. Причина – втрата крові і дуже складне поранення.

Недбальство чи жахлива трагедія – це перевірятимуть правоохоронці. За цим фактом відкрите кримінальне провадження за ознаками частини першої статті 115 Кримінального кодексу – умисне вбивство, санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 7 до 15 років.

Поки що родина Діанки оговтується від горя. Про позов не думають. Запевняють – не на лікарів треба нарікати, а на владу.

11-річна Діана – єдина дитина. У неділю її мама повернулася з-за кордону, аби побути з донькою. Втім, сьогодні вона провела її в останню путь».

Натомість на сайті «Телевізійної служби новин» каналу «1+1» повідомили сьогодні, 14 травня:

«У передмісті Львова стекла кров'ю 11-річна дівчинка. Падаючи з велосипеда, дитина розірвала судину у паху.

Сусіди розповідають, що «швидку допомогу» чекали більше години. Лікарі запевняють, зробили все що могли.

Трагедія сталася у місті Винники, неподалік Львова. Опівдні 11-річна Діана каталася на велосипеді. Не втримала рівновагу, наїхавши на горбик і падаючи, наштиркнулася на гальма на кермі.

Очевидець Василь Сеньків розповів: «Вона підходить на траву і падає. Я підходжу, там крові море. На руку і до хати. Що міг, то зробив, трохи спинили… «Швидка» страшно довго їхала…».

Сусіди певні – якби дівчинці раніше надали кваліфіковану допомогу, її можна було б врятувати. Очевидець Василь Сеньків стверджує: «Швидка» приїхала за годину часу. Все. Не встигли врятувати». 

У «швидкій» це заперечують. Кажуть, що цей резонансний випадок можуть відтворити по хвилинах. За їхніми словами, о 14:24 диспетчер прийняв виклик. Через півгодини бригада прибула на місце, подолавши 22 кілометри від Львова до Винників.

Завідувач оперативним відділом станції швидкої медичної допомоги Ольга Теницька запевняє: «Бригада одразу, після огляду, надання медичної допомоги дитині, одразу виїхала на госпіталізацію до восьмої міської клінічної лікарні. Травма була важка. Була велика рана і масивна кровотеча». 

Медики, які робили операцію, також запевняють, що робили усе можливе, однак поранення справді було критичним. До моменту госпіталізації в операційне відділення дівчинка уже втратила більше двох літрів крові.

«Магістральна судина має діаметр приблизно один сантиметр. От як палець людини, такого діаметру судина. З такої судини кров втрачається дуже швидко», – каже Ігор Стояновський, заступник головного лікаря 8-ї клінічної лікарні Львова.

У Винниках є госпіталь. До нього – всього три кілометри. Але «швидка» повезла дитину до Львова, витративши ще півгодини на дорогу, бо, мовляв, тільки там могли надати кваліфіковану допомогу.

Чи була хоч якась можливість врятувати дівчинку – тепер мають з'ясувати слідчі. Міліція відкрила кримінальне провадження за фактом навмисного вбиства.

Діану вчора поховали. У мами вона була єдиною донькою».

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів