У Львівському аеропорту затримали працівників митного поста (оновлено)

22:40 28 лютого 2016 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Анатолія Матіоса в інтернет-мережі «Facebook»

Щоденна «корупційна виручка» на летовищі складала до 20 тисяч гривень.

Співробітниками Внутрішньої безпеки Державної фіскальної служба України спільно з військовою прокуратурою Західного регіону України та Служба безпеки України виявлено одержання службовим особами митного поста «Львів-аеропорт» Львівської митниці ДФС України неправомірної вигоди на загальну суму понад 10 тисяч доларів США. Правопорушення було виявлено у ході розслідування кримінального провадження за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу Украіни шляхом проведення негласних слідчих дій.

Упродовж розслідування задокументовано понад 60 фактів систематичного вимагання та одержання службовим особами митного поста «Львів-аеропорт» неправомірної вигоди.

Грошові кошти вимагались митниками від громадян за нестворення перешкод під час переміщення товарів через державний кордон України.

Сьогодні під час чергового одержання неправомірної вигоди у розмірі 300 долларів США митників затримано на місці скоєння злочину. На даний час проводяться першочергові слідчі діі, тривають обшуки у службових приміщенях митного посту «Львів-аеропорт» та за місцем проживання фігурантів.

Про це повідомили сьогодні, 28 лютого, на сторінці Державної фіскальної служба України в інтернет-мережі «Facebook». Натомість головний військовий прокурор Анатолій Матіос повідомив сьогодні, 28 лютого:

«Гроші від поборів митники ховали хто де міг! За оперативною інформацією та спільно з ВБ ДФС і ГУ «К» СБУ слідчі військової прокуратури Західного регіону сьогодні провели операцію затримання «на гарячому» працівників митного поста у Львівському аеропорту.

Все як завжди – побори, побори, побори (з тих, що прилітають/відлітають зі Львова). За зміну щоденна «корупційна виручка» складала до 20 тисяч гривень.

Зараз проводимо обшуки у прикордонному загоні аеропорту. Ситуація аналогічна.

Інколи здається, що це неможливо побороти. Хто бере побори зрозуміло. Але люди! За що ви платите людям у формі? Чому? Просто дивіться фото».

Анатолій Матіос написав це сьогодні, 28 лютого, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook», де він також опублікував фото з місця події.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів