У Львівській опері безпідставно витратили 66 млн гривень. Своїм і чужим

16:10 6 вересня 2020 р.

Фото до новини

За таку суму розбазарених коштів на начальника планово-економічного відділу Львівської опери склали протокол про адміністративне правопорушення.

Держаудитслужба перевірила фінансово-господарську діяльності Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької за період з 1 січня 2017 року до 31 березня 2020 року і виявила ряд неефективних управлінських рішень і незаконних витрат, пише DailyLviv.

Зокрема, всупереч вимогам законодавства театром при формуванні та затвердженні штатних розкладу значно завищені потреби в коштах на оплату праці для здійснення працівникам доплати за вислугу років. У підсумку з бюджету зайво отримано та використано майже 15,3 млн гривень. Через застосування додаткових коефіцієнтів до окладів працівників додатково витрачено 25,3 млн гривень за рахунок коштів загального фонду державного бюджету. Загалом незаконні витрати Львівської опери досягають 17,7 млн ​​гривень.

Керівництво Львівської опери звинувачують також в тому, що неодноразово привертало сторонніх солістів і артистів, яким за надані послуги виплатили 13,7 млн ​​гривень, незважаючи на наявність власних артистів. Залучення відомих виконавців і акторів «на стороні» - типова практика театральної діяльності, оскільки участь у виставі популярного співака чи актора - це можливість залучити більшу кількість глядачів (і відповідно отримати більший дохід), ніж у разі участі в такому ж спектаклі власних, але маловідомих виконавців.

Театр безпідставно витратив 906,7 тис. гривень на доплати працівникам за розширення зони обслуговування, збільшення обсягу виконуваних робіт тощо. Ревізією виявлено зайва трата 655,7 тис. гривень унаслідок завищення підрядними організаціями вартості робіт з капітального ремонту приміщень театру.

Львівський національний театр опери та балету імені Соломії Крушельницької очолює Василь Вовкун, який за часів президентства Віктора Ющенка обіймав посаду міністра культури. Держаудитслужба скерувала лист з вимогою усунути порушення, а на начальника планово-економічного відділу Львівської опери склали протокол про адміністративне правопорушення.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів