У Києві за дві доби спалили 200 автомобілів – переважно з номерами західних областей (відео)

14:43 30 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Facebook

Власник однієї з них дивується: «Працюю режисером на одному з розважальних шоу, жодною політичною діяльністю не займаюсь – наша машина не брала участі в Автомайдані і я не активістом Майдану».


Відео: news24

У Києві масово горять автомобілі. За останні дві доби в столиці згоріли близько двох сотень авто.

Такі цифри озвучила міліція власникам пошкоджених машин. Інциденти трапляються у різних районах столиці.

Вказує на підпал вибірковість атак на автомобілі. Переважно погоріли машини з номерами західних областей.

Про це повідомляє сьогодні, 30 січня, «Телеканал новин «24». Натомість колишній львів’янин, який вже декілька років мешкає в Києві, – журналіст і режисер телеканалу СТБ Андрій Хархаліс, – розповів в коментарі інтернет-виданню «iPress.ua»:

«Уночі десь між 2:30 і 2:50 спрацювала сигналізація на машині, я виглянув у вікно і побачив вже, як вона горить. Причому вона почала горіти не зсередини, а з правої передньої шини, бо інша справа, якби там були якісь короткі замикання чи ще щось, то явно б горіла з-під капота, а так вона загорілась з правого колеса. 

Я вибіг з відром води, почав гасити. Сусіди повибігали, повідганяли свої машини, витягли свої вогнегасники, прибігли охоронці з якогось сусіднього підприємства, теж принесли вогнегасники, лопати, почали закидати снігом, щоб хоч якось погасити той вогонь.

Спільними зусиллями машину все ж вдалось загасити. Щодо її зовнішнього вигляду, то згоріла не повністю, а тільки наполовину – вигоріло все під капотом, двигун і передні два колеса. Дивним збігом обставин» пожежники їхали на виклик півгодини, але так і не приїхали.

Чи в них десь там збій був, чи адресу переплутали - невідомо – але так і не приїхали. А міліція приїхала через 15 хвилин після виклику, коли ми вже закінчували гасити».

«Хотів перставити машину на стоянку, але не встиг»

Власник спаленого автомобіля припускає, що єдиною причиною такого зухвалого вчинку могло стати те, що машина була з львівськими номерами. Бо під під’їздом стояло не менше п’яти автомобілів з київськими номерами, які після нічного інциденту залишились неушкодженими. Журналіст дивується:

«Я працюю режисером на одному з розважальних шоу, жодною політичною діяльністю не займаюсь – наша машина навіть не брала участі в Автомайдані і я не є якимось активістом Майдану».

Андрій розповідає, що на машині не було навіть стрічок чи прапорців, які б свідчили про її причетність до Євромайдану і нам сам Майдан він нею ніколи не заїжджав. Журналіст також каже, що чув про те, що раніше в Києві спалили автомобіль з тернопільськими номерами і одну машину з київськими номерами, яка «засвітилась» на Автомайдані, й додає:

«Я вже в Києві живу вісім років, шість з них я їздив на «Skoda Fabia», яка сьогодні вночі постраждала. За цей час в мене не було з нею жодних проблем. Постійно тримав її під будинком».

За оптимістичними оцінками експертів, сам автомобіль ще можна відновити, щоправда машина не була застрахована. За словами журналіста, «каркас автомобіля не згорів, згорів лише двигун, комп’ютер і вся передня частина: капот, бампер, але скільки коштуватиме такий ремонт поки невідомо».

Андрій також пригадує, що напередодні натрапляв в інтернеті на інформацію про те, що в різних районах столиці підпалюють машини, після цього подумав, що варто переставити свою на стоянку – «але не встиг».

Відчувши на власному досвіді, як можна постраждати лише через те, що ти родом із Західної України, колишній львів'янин Андрій Хархаліс закликає земляків бути обережнішими, а якщо вже трапився якийсь неприємний інцидент, як от підпал машини, то не треба боятись про це розповідати всім, щоб розголосом створювати некомфортні умови існування безкарної злочинної системи.

На цю ж тему – попередні повідомлення «ЩЛ»: «Тітушки палять у Києві автівки з львівськими номерами», «У Києві спалили ще один автомобіль зі львівськими номерами (відео)», «У Києві спалили вночі до 20 авто, зокрема – режисера телеканалу СТБ зі Львівщини (відео)».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів