У кошторисі ремонтно-будівельних робіт у львівському парку «Знесіння» – суцільні махінації

17:32 3 квітня 2014 р.

«Відремонтоване» в лапках у парку  «Знесіння»

«Відремонтоване» в лапках у парку «Знесіння»
Фото: Прес-служба міської ради

Результати перевірки його фінансово-господарської діяльності оприлюднило в четвер управління контролю та аудиту міської ради.

Як повідомляє сьогодні, 3 квітня, пресслужба ЛМР, за результатами проведеної управлінням контролю та аудиту ЛМР перевірки фінансово-господарської діяльності регіонального ландшафтного парку «Знесіння» виявлено порушення при використанні парком коштів та майна.  Зокрема, перевіркою встановлено завищення підрядними організаціями вартості ремонтно-будівельних робіт на території парку на загальну суму 19,5 тисячі грн.

Вказане стало можливим внаслідок неповного виконання підрядними організаціями обсягів робіт, які вказано у актах, неправильного застосування ними розцінок тощо. Так, в акт приймання виконаних підрядних робіт за серпень 2010 року з поточного ремонту побутових та виробничих приміщень на вул. Олекси Довбуша, 24 включено роботи, які фактично не виконувалися (улаштування рулонних покрівель, парапетів з листової сталі).

У результаті вартість робіт завищено на суму 3 тисячі грн. При цьому, загальна вартість робіт склала 8,5 тисячі грн.

Відсутність належної покрівлі даху призвело до замокання відремонтованих побутових приміщень. Крім цього, підрядною організацією, яка виконувала ремонт побутових приміщень, по інших об’єктах завищено вартість ремонтних робіт на 5,9 тисячі грн.

Перевіркою встановлено також, що київською фірмою, яка здійснювала ремонт огорожі біля адмінбудинку парку на суму 12 тисячі грн, в акт виконаних робіт включено роботу баштового крану та навантажувача, які фактично не використовувались. Сума завищених робіт склала майже 6 тисячі грн.

Для покращення умов праці працівників проведено поточний ремонт господарських приміщень (кабінет архітектора, коридор та паливної). Вартість виконаних робіт становить 15,1 тисячі грн. Роботи виконані неякісно, на стінах та стелі приміщень є тріщини. Оплату за ремонтні роботи не проведено. 

Начальник управління контролю  та аудиту ЛМР Олег Дроздов розповів також: 

«У 2011-2012 роках проводились роботи із благоустрою та поліпшення технічного стану водойм на території РЛП «Знесіння», на які з бюджету міста Львова виділено 320,0 тис.грн. Фактичні об’єми даних робіт складно перевірити. Проте, візуально можна побачити, що для укріплення берегової ділянки водойми використано неякісні матеріали. Це призвело до часткового руйнування укріпленої ділянки. 

У 2011 році проведено оплату в сумі 1,5 тисячі грн. за роботи із ремонту «колиби» на верхньому плато зони малого кар’єру, які фактично не виконувались. Актом виконаних робіт передбачено заміну лат із суцільних дощок та улаштування покриття даху з капронових щіток. Однак, дані роботи фактично не виконувались, про що свідчать написи на дошках, датовані 2003-2009 роками. 

Більшість фірм, які виконували ремонтні роботи, не вдалось знайти та підтвердити вартість придбаних ними матеріалів.  Під час проведення інвентаризації встановлено нестачу на території парку 12-ти металевих опор для вказівників на суму 27,6 тисячі грн, які було передано у березні 2013 року парку департаментом гуманітарної політики Львівської міської ради».

Крім цього, перевіркою встановлено порушення посадовими особами парку вимог законодавства при проведенні державних закупівель. Остап Дроздов конкретизував: «Наприклад, при проведенні парком у 2012 році закупівлі послуг ботанічних садів, зоопарків та природних заповідників на суму 150 тисяч грн, комітетом з конкурсних торгів до оцінки та акцепту допущено цінові пропозиції трьох учасників, які містили ознаки факту змови, а саме: надані ними цінові пропозиції мали нехарактерну для такого випадку схожість у зовнішньому оформленні, структурі та текстовому змісті».

Як уточнили в управлінні контролю та аудиту, подані усіма учасниками торгів зведені кошторисні розрахунки вартості будівництва мали однакові порядкові номери, які складено в поточних цінах на одну і ту ж дату. При цьому, кошторисні розрахунки двох учасників сформовано в один день, з різницею в часі лише у 7 хвилин. Також виявлено, що цінові пропозиції зазначених учасників торгів мали однаковий шрифт, структуру, відступи, міжрядкові інтервали, тощо.

Варто додати, що, відповідно до вимог законодавства комітет з конкурсних торгів парку зобов’язаний був відхилити такі цінові пропозиції учасників та, як наслідок, відмінити проведення цих торгів. Перевірка проводилась за дорученням міського голови Львова. На даний час вживаються заходи по відшкодуванню зайво використаних коштів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів