У Казахстані судять бойовика-найманця, який воював проти України на Донбасі

22:30 12 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Spiegel Online

В Астані розпочався розгляд кримінальної справи стосовно 30-річного бойовика «ЛНР» Євгєнія Вдавєнка.

 У столиці Казахстану Астані розпочався розгляд кримінальної справи стосвоно 30-річного бойовика «ЛНР» Євгєнія Вдавєнка. Про це повідомляє Казахське Телеграфне Агентство.

Слідством встановлено, що після подій в Одесі, які відбулися 2 травня, Євгєній Вдавєнка вирішив воювати на Донбасі на боці рашистів. Він виїхав до Ростова-на-Дону, де приєднався до групи з приблизно з 30 осіб і разом з нею перетнув кордон з Україною, після чого відправився в Луганськ.

Обвинувачений частково визнав свою провину. При цьому на засіданні суду він заперечував будь-який умисел у вчиненні злочину.

«Не вбивав, не підривав. Перестрілки були, але я далекий від цього, навіть в армії не служив. Мені страшно було», – заявив Вдавєнка.

«Нам пояснювали, що тим, хто не служили в армії, як би техніку безпеки – щоб ми не висовували голови, не наступали на міни, показували, як виглядають міни. Після чого поїхали в місто Луганськ. Там я був десь місяць. Місто був оточене з трьох сторін. У самому Луганську розносили пару раз гуманітарку, гасили пожежу, ловили диверсантів», – розповів обвинувачений.

За словами Вдавєнка, він знаходився в Україні приблизно 70 днів, після чого захворів бронхітом і вирішив повернутися додому. А з жовтня обвинувачений перебуває під арештом.

Згідно з Кримінальним кодексом Казахстану, за найманство можна отримати тюремний термін аж до довічного. Злочином є також неправомірне участь у збройних конфліктах або військових діях на території іноземної держави, навіть якщо ознак найманства не було. За це можна отримати покарання у вигляді позбавлення волі терміном до семи років.

Про це повідомила сьогодні, 12 грудня, «Телевізійна служба новин» каналу «1+1».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів