У Карпатах браконьєри вирубують державний ліс

12:40 9 жовтня 2020 р.

Фото до новини

Четверо зловмисників, вступивши у злочинний зговір, вирубували та вивозили деревину з лісового масиву, який перебуває під захистом держави.

Слідчі територіального підрозділу поліції відкрили кримінальне провадження, встановлюється сума завданих збитків.

Про це інформує поліція Львівщини, пише DailyLviv.

6 жовтня близько 19.30 під час відпрацювання території Старосамбірського лісгоспу оперативники відділу захисту інтересів суспільства і держави поліції Львівщини спільно з співробітниками територіального підрозділу поліції виявили чотирьох громадян, які незаконно вирубували дерева у лісовому масиві поблизу села Терло.

Правоохоронці встановили особи зловмисників - ними виявилися 50-річний місцевий мешканець, екс-працівник цього лісгоспу, та ще троє мешканців Старосамбірського району віком 28, 31 та 34 роки.

Правоохоронці вилучили зрубані дерева породи «ялиця», а також бензопили, ланцюги та вантажний автомобіль, за допомогою яких здійснювалося трелювання  та вивіз незаконнно зрубаної лісодеревини.

За фактом слідчі територіального відділу поліції за процесуального керівництва Самбірської місцевої прокуратури відкрили кримінальне провадження за ч.1  ст.246 (Незаконна порубка дерев або чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженнях, перевезення, зберігання, збут незаконно зрубаних дерев або чагарників, що заподіяли істотну шкоду) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання - штраф від тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Досудове розслідування триває. Проводяться слідчі дії, сума завданих збитків встановлюється.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів