У ФРН масштабна спецоперація через нелегальних працівників з України

22:37 24 вересня 2020 р.

Фото до новини

Одразу в кількох федеральних землях співробітники федеральної поліції Німеччини проводять низку рейдів через виявлення значного числа фальшивих документів Євросоюзу в працівників, зокрема, з України.

Про це інформує DW.

Співробітники федеральної поліції Німеччини провели масштабну спецоперацію в п'ятьох федеральних землях. Рейди розпочалися рано вранці в середу, 23 вересня, й тривали кілька годин, розповіли в пресслужбі поліції агентству новин AFP. Згідно з даними речника поліції, до спецоперації було залучено близько 800 співробітників федеральної поліції.

Головним об'єктом рейдів стали два агентства з тимчасового і контрактного працевлаштування з Німеччини та Польщі, котрі постачали працівників зі Східної Європи переважно для німецьких підприємств м'ясопереробної промисловості. Німецька фірма мала багато дочірніх підприємств у Німеччині, а польська - мала у ФРН одне предстанитцтво. В поліції назвали структуру й механізм діяльності цих компаній "дуже заплутаними".

Рейди проводилися в Саксонії-Ангальт, а ще в Саксонії, Берліні, Нижній Саксонії і в землі Північний Рейн-Вестфалія. Було вилучено багато електронних носіїв інформації.

У поліції повідомили про десятьох підозрюваних у віці від 41 до 56 років, в тому числі шістьох німців, трьох поляків і одну українку. Осіб підозрюють у забезпеченні, зокрема, і українських громадян фальшивими румунськими документами, щоб уможливити їхнє працевлаштування в Німеччині. На запит DW у поліції повідомили про затримання ще низки українських громадян, дехто з яких працював у Німеччині як студент, хоч під час перевірки виявилося, що ці особи студентами не були.

Як зазначили правоохоронці, спецоперація стала відповіддю на виявлення значної кількості підроблених документів ЄС румунського зразка, що дають право на перебування й працевлаштування в країнах ЄС, у тому числі й у Німеччині.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів