У Дрогобичі злодій «напоровся» на порозі на мешканку пограбованої квартири та втік

10:53 3 квітня 2024 р.

Фото до новини

За скоєне 31-річному мешканцю райцентру загрожує покарання - позбавлення волі на строк до десяти років.

Про це повідомила поліція Львівської області, пише DailyLviv.com.

Як встановили правоохоронці, 2 квітня близько 15.00 зловмисник зайшов у квартиру одного з будинків, розташованого на вулиці Шолом Алейхема у Дрогобичі. Двері у помешкання були відчинені. Бувши непоміченим, чоловік пройшов у кімнату та побачив на столі ноутбук – він заховав його під куртку та пішов до виходу.

На той час у помешканні перебували 65-річна власниця та її 17-річна онука, з якою зловмисник зустрівся біля вихідних дверей - він відштовхнув дівчинку та втік.

До розкриття злочину були залучені оперативники кримінальної поліції, слідчі та співробітники інших служб Дрогобицького районного відділу поліції. Правоохоронці провели комплекс оперативно-розшукових заходів, вивчили записи камер відеоспостереження, встановлені в рамках програми «Безпечна Львівщина», встановили місце перебування зловмисника та оперативно затримали його в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Речовий доказ у нього вилучено.

Особу затриманого встановлено – ним виявився 31-річний житель Дрогобича, який раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжки та грабіж. Слідчі територіального підрозділу поліції, за процесуального керівництва Дрогобицької окружної прокуратури, повідомили йому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від семи до десяти років.

Досудове розслідування триває, невдовзі суд обере зловмиснику запобіжний захід.

Правоохоронці вкотре нагадують, що в умовах воєнного стану за скоєння крадіжки, грабежу, розбою, вимагання, а також за привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, передбачені максимальні покарання.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів