У Держгеокадастрі шукатимуть «смотрящіх» і схеми привласнення землі нібито для учасників АТО

18:26 24 жовтня 2017 р.

Фото до новини

Петро Порошенко під час засідання Ради регіонального розвитку жорстко розкритикував роботу виконувача обов’язків голови Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Олега Цвяха.

«У мене порада до Вас: я б на Вашому місці не посміхався, бо я не жартую з Вами. І те, що пішов Луценко (Генеральний прокурор – ред.) - це ще нічого не означає», - сказав Президент.

Президент наголосив, що нині існують суттєві труднощі у представників аграрного бізнесу, фермерів щодо перереєстрації договорів оренди на землю. «Як ви думаєте  на якому етапі виникають ці складності? Чи задіяні в цьому можливо голови райадміністрацій, можливо голови обладміністрацій, можливо Держгеокадастр в Києві?», - звернувся Глава держави до керівника Держгеокадастру.

«А то ми пробуємо перекинути зараз із хворої голови на здорову. Не треба», - додав Президент.

«Я, як президент, і прем’єр-міністр, і голова Верховної Ради рішуче налаштовані на те, що це є одним із ключових елементів інвестиційного клімату», - підкреслив Петро Порошенко.

Про це повідомляє офіційне інтернет-представництво Президента України. 

На засіданні Ради голова Васильківської РДА попросив президента вирішити питання з виділенням земельних ділянок для учасників АТО і забрати з Держшеокадастру "смотрящіх".

У відповідь Порошенко пообіцяв, "боротися за кожного учасника АТО, якщо це не є частиною схеми". "Якщо учасник АТО отримує $200, громада не отримує ні копійки, а ділок, безкоштовно прикриваючись святим - учасником АТО, отримує землю", - заявив президент.

Натомість прем'єр-міністр Володимир Гройсман відсторонив від виконання обов'язків голови Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру Олега Цвяха. Таку заяву голова уряду зробив у вівторок після звіту Цвяха на засіданні Ради регіонального розвитку у Києві.

Гройсман заявив: "Я вважаю, що все почуте нами тут має стати предметом розслідування, і не просто когось кудись прибрати, а треба ще когось кудись посадити, і посадити треба до в'язниці. Я чекаю до кінця дня конкретних фактів, конкретні прізвища "смотрящіх" у ваших районах та областях. І я просив би це надати", - заявив він.

Гройсман пообіцяв, що вже 25 жовтня звернеться до Генеральної прокуратури та Національного антикорупційного бюро із закликом порушити справи проти Цвяха та керівників районних управлінь його відомства.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів