Цьогоріч щодо посадовців Львівської митниці розпочато вже 10 кримінальних проваджень

16:58 11 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: nikorupciji.org

Як повідомили в четвер у прес-службі обласної прокуратури, йдеться про вчинення останніми таких кримінальних правопорушень, як зловживання службовим становищем, перевищення службових повноважень, службова недбалість та отримання неправомірної вигоди.

Прес-служба обласної прокуратури повідомила сьогодні, 11 вересня, що в поточному році її співробітниками вже розпочато 10 кримінальних проваджень щодо посадових осіб Львівської митниці. У повідомленні також конкретизують:

«Йдеться про вчинення останніми таких кримінальних правопорушень, як зловживання службовим становищем, перевищення службових повноважень, службова недбалість та отримання неправомірної вигоди. Вказані дані озвучені під час проведення прокуратурою Львівської області міжвідомчої наради з питань додержання вимог чинного законодавства та конституційних засад підприємницької діяльності при оформленні товарів на митній території України.

У роботі наради взяли участь представники ГУ Міндоходів у Львівській області, Львівської митниці Міндоходів, ГУ МВС України у Львівській області, УСБ України у Львівській області, ЛОДА. При цьому, з метою дослухатися до думки громадськості з окреслених питань, до участі запрошено представників підприємців Львівщини, що здійснюють зовнішньоекономічну діяльність, а також членів Консультативної ради громадських фахівців при прокуратурі Львівської області.

Як зазначалося, на території області митними органами щоденно проводиться оформлення понад 500 митних декларацій, кордон перетинає більше 11 тисяч транспортних засобів та оформляється майже 8 тис. тонн вантажів. Разом з тим, як засвідчили результати проведених органами прокуратури перевірок, в діяльності працівників митниці здійснення процедур митного оформлення товарів не в повній мірі відповідає вимогам сьогодення.

Зокрема, недостатньо ефективною є робота митників щодо забезпечення законності під час проходження громадянами та суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності митного контролю й митного оформлення товарів, транспортних засобів. Так, лише цьогоріч, за наслідками розгляду документів реагування прокуратури, до відповідальності притягнуто 12 службовців митних органів за неналежне виконання посадових обов’язків та порушення законодавчих актів, порушено низку кримінальних проваджень.

За результатами наради акцентовано увагу на необхідності активізації діяльності правоохоронців, насамперед з викорінення корупційних проявів на кордоні та розроблено комплекс спільних, узгоджених організаційно-практичних заходів, спрямованих на укріплення законності в окресленій сфері».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів