Цьогоріч притягнуто до відповідальності 54 посадовців львівських колоній

11:25 14 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: gazeta.lviv.ua

Встановлено, що вони порушували Закон України «Про попереднє ув’язнення» та вимоги щодо матеріально-побутового й медико-санітарного забезпечення своїх підопічних.

Про це повідомляє сьогодні, 14 листопада, прес-служба прокуратури міста Львова. За її інформацією, зокрема, прокуратурою Шевченківського району встановлено, що у виправній колонії №30 засуджені відбували дисциплінарні покарання у камері, де умови утримання не відповідають нормативними актами та є загрозливими для життя й здоров’я.

Відтак, за постановою прокурора, функціонування вказаної камери ДІЗО вже припинено, а на відповідальну посадову особу колонії накладено штрафні санкції. Окрім цього, після перевірки прокуратури в установі розпочато ремонтно-будівельні роботи зі заміни каналізаційних та водопровідних мереж.

Натомість у ЛВК №48 виявлялися порушення кримінально-виконавчого законодавства та факти незаконного поміщення ув’язнених у дисциплінарний ізолятор. На цей час за результатами розгляду 35 подань, внесених цьогоріч прокурорами на адресу згаданих виправних установ, такі порушення законодавства усунуто.

Як повідомляв «ЩЛ», в Дрогобичі засуджено начальника відділу виправної колонії, який вимагав неправомірну вигоду від одного із засуджених, а співробітники Служби безпеки України й прокуратури викрили також протиправну діяльність підполковника внутрішньої служби, який, керуючи оперативним відділом Львівської виправної колонії, вимагав від ув’язненого 19 тисяч гривень за невикриття можливої його причетності до незаконного обігу наркотиків на її території.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів