Три способи незаконної втечі за кордон військовозобов’язаних чоловіків, - ДПС

16:19 10 квітня 2022 р.

Фото до новини

З початку повномасштабного вторгнення Росії на кордоні затримали майже 2,2 тисячі військовозобов’язаних чоловіків.

Фальшиві документи, підкуп, перехід прикордонної смуги: про такі три способи спроб незаконної втечі за кордон військовозобов’язаних чоловіків повідомила Держприкордонслужба, пише Dailylviv.com.

Крім того, значна частина чоловіків, віком від 18 до 60 років, з надією обійти обмеження на виїзд за кордон, стали жертвами шахраїв. Останні через анонімні канали пропонують незаконні послуги, за які беруть кошти і щезають.

Інші порушники кордону йдуть на кримінальні порушення. Є й такі, які намагаються підкупити посадових осіб Держприкордонслужби, щоправда, розуміючи безперспективність таких спроб, їх стає дедалі менше. 

Ще інша частина порушників використовують підроблені документи, в яких приписують собі чи дітям інвалідність, називають померлими живих дружин чи дописують кількість дітей. Але фальшиві папери прикордонники теж ефективно виявляють. 

Саме тому більшість порушників намагаються подолати кордон поза пунктами пропуску за допомогою провідників. Останні, як показує досвід, не дуже переймаються за безпеку своїх підопічних. Так, днями на Вінниччині правоохоронці затримали перевізника – громадянина Молдови, який на маленькому двомісному човні переплив Дністер, щоб забрати з України чотирьох чоловіків. Їх прикордонники затримали. Але не всім так таланило, бо останнім часом мали місце кілька випадків, коли правоохоронці виявляли тіла чоловіків на берегах прикордонних водойм.

Так само порушниками виявилися чоловіки, які стали жертвами негоди у Карпатах.

Тоді прикордонники Мукачівського загону зі співробітниками ДСНС визволили зі снігового полону сімох осіб, двоє з яких через обмороження уже не могли самостійно пересуватися. Шестеро з врятованих хотіли нелегально потрапити в Румунію – їх оштрафували. Сьомий виявився їхнім неповнолітнім провідником. Розпочате кримінальне провадження.

Варто зазначити, що румунські прикордонники теж поінформували про виявлення у цьому районі жертв негоди, в тому числі з обмороженнями та повідомлення про можливу загибель осіб, які зірвалися в урвище. Важко спрогнозувати чи це останні жертви нелегальних мандрів, адже у минулі вихідні в горах, на ділянці відділу прикордонної служби «Ділове», випало більше метра снігу, через що значна територія наразі непрохідна.

На Львівській митниці випускали за кордон військовозобов'язаних

На Львівщині розпочали 102 кримінальних провадження за підробку документів для уникнення мобілізації: ціна питання

ДБР порушило кримінальне провадження проти митників, які пропустили Суркісів через кордон

Дружина у багажнику Лексуса намагалася вивезти свого чоловіка за кордон (відео)

20 народних депутатів утекли за кордон

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів