«TruCam» штрафуватимуть водіїв на 255 і 510 гривень

21:40 16 жовтня 2018 р.

Фото до новини

З 16 жовтня патрульна поліція України почала штрафувати учасників дорожнього руху за перевищення швидкості, яке зафіксує за допомогою пристроїв «TruCam».

Перший заступник начальника Патрульної поліції Олексій Білошицький написав у Facebook, що з вівторка патрульні не обмежаться "профілактичною бесідою та попередженнями" про небезпеку перевищення швидкості. Він нагадав, що за перевищення швидкості більш як на 20 км/год штраф складатиме 255 гривень, а за перевищення більш як на 50 км/год - 510 гривень.

Раніше повідомлялося, що патрульні із "радарами" стоятимуть на небезпечних ділянках доріг міжнародного значення і в містах з високим рівнем ДТП. Пристрої будуть використовувати виключно на дорогах, де встановлені відповідні знаки.

Карту цих місць Олексій Білошицький вже опублікував, зазначивши, що місця розміщення TruCam будуть змінюватися і додаватися, а карта - постійно оновлюватися.

Використання "радарів" у пілотному режимі почалося 8 жовтня, аби учасники руху звикли до нововведення.

Для запобігання корупційним ризикам TruCam містить шифрування AES, яке робить неможливим втручання в роботу системи та будь-яке корегування даних. TruCam - лазерний портативний пристрій вимірювання швидкості транспортних засобів, який вироблено в США. Завдяки лазерному наведенню TruCam може вимірювати швидкість на відстані до 1 200 метрів. Він має карту пам'яті, якої вистачає на 16 тисяч відеороликів або 40 тисяч фото. TruCam робить до трьох фотокадрів в секунду та обладнаний GPS-датчиком. Уперше TruCam з'явилися на озброєнні патрульної поліції кілька років тому, проте вони не мали належної сертифікації.

Про це пише BBC-Україна

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів