Трансформатори до АЕС доставили міжнародні партнери, а ₴6 млн за нібито перевезення привласнили

11:18 19 вересня 2024 р.

Фото до новини

Львівська обласна прокуратура повідомила про підозру двом керівникам держпідприємств. Їм інкримінують заволодіння бюджетними коштами та службове підроблення офіційних документів.

Про це інформує Львівська прокуратура, пише  DailyLviv.com.

За даними слідства, у 2022 році одним із державних підприємств було проведено тендер про закупівлю послуг, переможцем якого стало приватне підприємство. Зокрема, йдеться про надання послуг перевезення автотрансформаторів з країни ЄС до однієї з АЕС України, в число яких були включені міжнародні перевезення.

Для виконання умов договору переможець тендеру для виконання певних видів робіт залучив підрядника, а останній, і собі, з такою ж метою,  – субпідрядника.

Надалі директори підрядних організацій, знаючи, що ними не виконано всіх робіт, внесли неправдиві відомості до офіційних документів. Мова йде про акти надання послуг з невірними фактичними обсягами виконаних робіт та їх вартості, які не відповідали дійсності.

Зокрема, це стосувалось послуг з міжнародного перевезення, яких вони не надавали, оскільки трансформатори були доставлені в Україну коштами закордонних партнерів.

Внаслідок цього суб’єкти господарювання безпідставно отримали понад 6 млн грн.

Слід зазначити, що ці кошти були виділені з Держбюджету на відновлення критичної інфраструктури енергетичної галузі.

За клопотанням сторони обвинувачення на майно підозрюваних накладено арешт.

Слідчі дії тривають, встановлюються всі причетні особи.

Досудове розслідування здійснюють детективи ТУ БЕБ у Львівській області за оперативного супроводу УСБУ у Львівській області.

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів