Торік у Львові змусили виплатили 7 млн. грн. зарплатні

10:12 17 січня 2014 р.

Фото до новини

Але з приводу її затримки до відповідальності притягнуто лише 22 посадовці.

Прес-служба прокуратури міста Львова повідомляє, що торік її органами з метою захисту прав громадян на своєчасне отримання зароблених коштів вжито заходів кримінально-правового та представницького характеру. Зокрема, розпочато низку кримінальних проваджень стосовно посадових осіб підприємств та установ, які безпідставно не виплачували заробітної плати своїм підлеглим, загалом на суму 3 млн. грн.

Уже в ході розслідування керівники згаданих структур частково погасили такий борг, виплативши працівникам близько 2 млн. грн. Окрім цього, у 2013 році судами задоволено 433 позовних заяви органів прокуратури Львова, поданих з метою стягнення 2,7 млн. грн. нарахованої, але не виплаченої громадянам зарплатні.

На цей час реально виконано рішень судів за позовами прокуратури на 4,1 млн. грн. Так, до прикладу, повністю ліквідовано заборгованість перед працівниками ПАТ НВК «Полярон» та стягнуто на їх користь 3 млн. грн.

Водночас, за результатами перевірок, прокурорами внесено 30 подань в органи місцевої влади, самоврядування та контролю, якими порушувалось законодавство про оплату праці. Відтак до відповідальності притягнуто 22 посадовці, а громадянам виплачено понад 700 тис. грн. заборгованої зарплатні.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів