Тонну контрабандного одягу викрили у ПП "Рава-Руська"

11:57 15 травня 2020 р.

Фото до новини

Під виглядом гуманітарної допомоги намагались ввезти в Україну новий одяг і взуття на понад 3,5 млн грн.

У пункт пропуску «Рава- Руська - Гребенне» (Львівська область) у напрямку «в’їзд в Україну» заїхав вантажний транспортний засіб під керуванням громадянина України з товаром «гуманітарна допомога».  Як підставу для переміщення зазначеного товару водій  подав товаросупровідні документи, згідно з якими вживаний одяг та взуття переміщували з Великобританії  на адресу благодійної організації в  Харківській обл. Його вага  понад п’ять тонн, а вартість  - 540 британських фунтів стерлінгів.

Однак ця  благодійна операція  викликала сумнів, відтак автомобіль скерували в місце поглибленого огляду транспортних засобів та товарів. Там, у вантажному відділенні, окрім заявленого в товаросупровідних документах товару, було виявлено 961 кг нового одягу та 816 пар взуття в асортименті без ознак використання. Їх орієнтовна вартість понад 3,5 млн грн. 

З метою повної та всебічної перевірки цієї операції працівники Галицької  митниці скерували запит до компанії-відправника товару. У відповіді компанія надала ті ж документи, що і подано до митного контролю, та не повідомила про наявність серед переміщуваного товару нових речей. 

Отже, керівник компанії-відправника  вчинив переміщення через митний кордон України товарів з приховуванням від митного контролю через подання як підстави для переміщення документів, що містять неправдиві відомості стосовно ваги, кількості та вартості товару. Такі дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого частиною 1 статті 483 Митного кодексу України. Товар вилучено, його точну вартість буде встановлено додатково. Справу скерують до суду.

Про це "Щоденний Львів" повідомила пресслужба Галицької митниці.

Медики контролюють 200 прикордонників, які контактували з коронавірусними.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів