Терористи пограбували в Пісках на Донеччині черниць, невдало маскуючись у національних гвардійців

17:05 28 грудня 2014 р.

Справжні нашивки Національна гвардія України, які невдало намагалися підробити терористи

Справжні нашивки Національна гвардія України, які невдало намагалися підробити терористи
Фото: wikipedia.org

За словами полковника Валентина Федичева, бойовики використовували нашивки з неправильною назвою «Українська Національна гвардія».

Телеканал «Еспресо.TV» інформує сьогодні, 28 грудня, в повідомленні «Бойовики під виглядом «нацгвардійців» пограбували скит жіночого Свято-Іверського монастиря»:

«У Штабі АТО встановили, що бойовики «ДНР» провели диверсійну операцію з метою дискредитації українських військовослужбовців, а її результати вирішили списати на сили антитерористичної операції. Як повідомили «Еспресо.TV» в Донецькій ОДА, злочин в скиті жіночого Свято-Іверського монастиря (н.п. Піски Ясинуватського району Донецької області) було скоєно 18 грудня.

Злочинці були перевдягнені у форму українських військових. Це підтверджує той факт, що через кілька днів мобільні телефони черниць, відібрані у них ДРГ, «задзвонили» у тимчасово окупованому «ДНР» Донецьку, що виключає можливість їх вилучення справжніми українськими військовослужбовцями.

За словами полковника Валентина Федичева, бойовики використовували нашивки з неправильною назвою «Українська Національна гвардія», при реально існуючому - Національна гвардія України. Полковник підкреслює, що неможливо уявити собі злочинця, який, «йдучи на справу» навішує на себе «бірки» (нашивки, шеврони тощо) із зазначенням точної назви свого підрозділу.

«У будь-якої розсудливої людини така поведінка людей, які на їхніх очах мародерствують, грабують, вбивають, ґвалтують повинна викликати настороженість і недовіру. Злочинець, замість того, щоб приховувати себе, всім розповідає про себе», – зазначає полковник Валентин Федичев.

Військові зазначають, що такі провокації організовуються не вперше. Для проведення провокаційних дій до складу ДРГ (диверсійно-розвідувальна група) зазвичай включаються військовослужбовці спеціальних підрозділів Російської Федерації з українським корінням, які знають українську мову.

Ці диверсанти одягнені у форму військовослужбовців силових структур України з відповідними знаками розрізнення (шевронами, нашивками, значками, українськими державними символами). Диверсанти пересуваються на автомобільному транспорті (бойових броньованих машинах) з розпізнавальними знаками сил АТО.

Під час здійснення своїх акцій на території, підконтрольній силам АТО, з метою формування впевненості у свідків, яких залишають живими, диверсанти постійно підкреслюють свою приналежність до Нацгвардії, «Правого сектору», Збройних Силам України, а також так званим іменним підрозділам сил АТО».

Про це повідомляється в неділю на сайті телеканалу «Еспресо.TV».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів