Терористів-убивць журналістів оточила поліція поблизу Парижа

15:08 9 січня 2015 р.

Фото до новини

Уже кілька годин телеканал Euronews транслює наживо підготовку до спецоперації зі знешкодження двох террористів-убивць журналістів французького журналу “Шарлі Ебдо". Якби аналогічні трансляції про боротьюу з групами терористів були організовані з українського Донбасу, то на інші програми Euronews просто не вистачило б часу.

У французькому містечку Демартан-ен-Ґаель триває спецоперація сил безпеки. Там перебувають підозрювані в скоєнні нападу на редакцію тижневика “Шарлі Ебдо”, де було вбито позавчора 12 людей. Брати Шериф та Саїд Куаші перебувають у приміщенні друкарні. Повідомляється, що вони утримують в заручниках одну людину.

У п‘ятницю вранці у Демартан-ен-Ґаель, що розташоване на північ від Парижа, пролунали постріли. За даними поліції, загиблих немає. Близько 20 людей могли отримати поранення.v Поліція локалізувала підозрюваних поблизу місця, де вони викрали автомобіль, і де їх впізнала жінка, яка була за кермом.

Міністр внутрішніх справ Франції заявив, що мобілізовані усі сили. За підсумками екстреної наради в Єлисейському палаці сьогодні вранці повідомляють, що залучено понад 80 тисяч службовців сил безпеки.vМісто Демартан-ен-Ґаель розташоване на відстані 35 км на північ від Парижа.

Підозрювані в розстрілі 12 людей у редакції Charlie Hebdo були добре відомими правоохоронним органам Франції. Поліція протягом кількох років знала про прихильність Шерифа і Саїда Куаші до ісламського екстремізму.

Французький уряд підтвердив, що вони були у списку осіб, за якими стежили спецслужби. Братам Куаші також був заборонений в‘їзд на територію США, оскільки американські спецслужби підозрювали їх у зв‘язках з "Аль-Каїдою".

Шериф і Саїд Куаші народилися у Парижі. Їхні батьки були вихідцями з Алжиру. Вони радикалізувалися після вторгнення США до Іраку. 2005 року Шерифа затримали за причетність до мережі, яка відправляла бійців-джихадистів з Франції на війну в Ірак.

Начебто, він сам планував поїхати воювати. Але 2008 року його посадили до в‘язниці за причетність до терористичної діяльності. За ґратами Шериф Куаші просидів півтора року.

За даними американських медіа, старший з братів, 34-річний Саїд, у 2011 році був у Ємені, де міг тренуватись у таборах Аль-Каїди. Очевидець нападу на Charlie Hebdo повідомив, що один з убивць вигукнув, що представляє єменську "Аль-Каїду".

Водночас екстремістське угруповання “Ісламська держава”, що воює в Сирії та Іраку, також заявило про зв‘язок з братами Куаші та привітало “помсту за пророка Мухаммеда”.

Про це повідомляє телеканал Euronews.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів