Телефонним шахраям повірили ще двоє мешканців Львівщини

11:33 8 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: volynnews.com

У 42-річної жінки вони виманили 1000 доларів, у 87-річного пенсіонера – 4000 гривень.

Як повідомляє сьогодні, 8 листопада, відділ зв’язків із громадськістю обласного управління МВС, черговими жертвами телефонних шахраїв стали впродовж однієї доби одразу двоє жителів міста Червонограда на Львівщині – 42-річна жінка та 87-річний пенсіонер. Спершу до Червоноградського міськвідділу міліції із заявою про шахрайство звернулася працівниця однієї з місцевих шахт, яка розповіла, що 5 листопада до неї зателефонувала невідома особа, котра повідомила, що її син вчинив хуліганські дії та затриманий міліцією.

Для того, щоб «залагодити питання», жінці запропонували сплатити 1000 доларів США. Щойно згодом ошукана жінка зрозуміла, що стала жертвою шахраїв і звернулася до правоохоронців.

Цього ж дня до Червоноградського МВ із заявою звернувся пенсіонер, який поскаржився повідомив, що невідома особа повідомила йому телефоном про те, що його онук скоїв хуліганство і «потрапив до міліції». Довірливий чоловік позбувся 4000 гривень, які сплатив шахраям «за визволення онука».

Наразі правоохоронці все ще встановлюють осіб, причетних до шахрайства. А з метою попередження і недопущення шахрайства по телефону закликають громадян бути пильними і звертати увагу на декілька простих правил, які допоможуть запобігти спробам телефонного шахрайства:

1. Не довіряйте інформації, яку отримуєте від незнайомців по телефону. Завжди перевіряйте її. Навіть якщо незнайомець представляється представником правоохоронних органів, родичем чи знайомим – не поспішайте здійснювати якихось дій, особливо, якщо вони стосуються переказу коштів на розрахунковий рахунок чи будь-яким іншим способом;

2. Якщо запідозрили спробу шахрайства по телефону – якомога швидше повідомте про це правоохоронні органи за номером «102».

Варто пам’ятати, що найкраща протидія шахраям – ігнорування їхніх прохань, вимог та пропозицій. Своєчасне повідомлення про наміри шахраїв допоможе врятувати від втрати коштів інших громадян.

Як повідомляв «ЩЛ», на Львівщині почастішали випадки шахрайств, причому 500 доларів виманили навіть у науковця.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів