«Свідомі» зібрали 40 досьє на депутатів-корупціонерів ЛМР

15:09 22 вересня 2015 р.

Фото до новини

У Львівській міській раді зараз працює 90 депутатів. Але 30% з них є кандидатами на відкликання. Тому що вони пропустили понад 50% засідань.

Про це сьогодні, 22 вересня, під час прес-конференції на тему:

«Які депутати ЛМР були помічені в корупційних діях та які порушення зафіксовані у сфері державних закупівель?», що відбулася у Львівському прес-клубі, повідомила прес-секретар, аналітик ГО «Свідомі – Львів» Ірина Семерак.

Члени організації, за її словами, вже зібрали 40 досьє на депутатів, які були помічені в корупційних діях.

- Це такі відомі імена, як Гладиш, Адамик, Плахтій, Самагальський, Рікота. Досьє таке: є ім’я депутата, його фотографія, біографія, інформація про корупційну діяльність, - каже вона.

За словами Ірини Семерак, інформацію про корупційні діяння депутатів вони збирають з відкритих джерел, тобто з уже опублікованих повідомлень в ЗМІ.

- Ось, наприклад, Пасічник Володимир Володимирович. Депутат Львівської міської ради, позафракційний, член комісії з освіти, медицини та соціального захисту. Це - колишній член Партії регіонів, уклав угоду з МОН вартістю у два мільйони на створення засобів проектування та формування культурологічних посібників, працював на кафедрі «Львівської політехніки» разом з Андрієм Слюсарчуком. Він є автором міфу про суперпам’ять Слюсарчука,  він організував експертну комісію, яка встановила рекорд України з запам’ятовування числа пі, а потім сфальсифікував її протокол. Він забезпечив Слюсарчуку роботу професора у «Львівській політехніці», - перелічує  гріхи депутата Ірина Семерак.

Також, за її словами, депутат Львівської міської ради Роман Плахтій неправдиво декларує свої доходи, не ходить на роботу у ВАТ «Сяйво», де він працює комерційним директором за 200 гривень в місяць.  

Уся ця інформація має бути розміщена на сайті http://lviv.svidomi.org/. Проте, за словами керівника ГО «Свідомі-Львів» Івана Яцишина, сайт щойно почав працювати і перебуває на стадії наповнення.

- Зараз депутати повторно бажають бути обраними до місцевих органів. Ходять по садках та школах. Збирають збори, звітують про свою діяльність та розказують, які вони хороші. А на нашому сайті кожен бажаючий зможе побачити, чи це правда, - каже він.

Також організація моніторить зловживання у держзакупівлях. За словами юрисконсульта ГО «Свідомі -Львів» Тараса Герляка, який відстежує цю частину, було виявлено близько тридцяти порушень законодавства у цій сфері.

- Основними порушниками тут є комунальні підприємства та лікарні. Так у 2014 році Львівська обласна клінічна лікарня провела закупівлю ліків. У ній взяла участь медична фірма «Авіцена». І вже в листопаді 2014 року Антимонопольний комітет України провів перевірку і оштрафував на 17 тисяч гривень та заборонив цій фірмі брати участь у держзакупівлях три роки. Але засновники цієї фірми просто зареєстрували іншу, «Авіцена-медик», яка бере участь у державних закупівлях. І з листопада 2014 року встигла заробити близько десяти мільйонів гривень на держзакупівлях, - каже він.




Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів