Суди повернули Львівській ОДА 55,02 гектара земель

10:48 19 березня 2019 р.

Перемишлянський районний суд

Перемишлянський районний суд
Фото: google.com.ua

Прокуратура домоглася повернення державі 55,02 гектара водного фонду вартістю майже 53 мільйони гривень на Перемишлянщині.

Про це повідомили у вівторок, 19 березня, в прес-службі прокуратури Львівської області, де також розповіли: «Постановою Львівського апеляційного суду залишено в силі рішення Перемишлянського районного суду Львівської області за позовом Золочівської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Львівської ОДА до Перемишлянської РДА та фізичної особи. Зокрема, визнано незаконними та скасовано два розпорядження голови Перемишлянської районної державної адміністрації про передачу в оренду фізичній особі земельної ділянки на території Дусанівської сільської ради, визнано недійсним договір оренди земельної ділянки водного фонду площею 55,02 га вартістю майже 53 мільйони гривень, а також зобов´язано громадянина повернути вказану земельну ділянку законному власнику – державі».

«Суди першої та апеляційної інстанцій погодились з доводами прокурора про те, що місцева районна державна адміністрація, не маючи на це повноважень, всупереч положенням статті 122 Земельного кодексу України й статті 51 Водного кодексу України, незаконно передала у користування фізичній особі (терміном на 25 років) земельну ділянку водного фонду. Рішення суду набрало законної сили, а прокуратура забезпечила його реальне виконання», – поінформували також у прокуратурі.

«Відтак, на підставі акту прийому-передачі, оспорювану земельну ділянку повернуто Львівській обласній державній адміністрації, територіальним підрозділом Державної виконавчої служби області винесено постанову про закінчення виконавчого провадження у зв´язку із повним та фактичним виконанням цього судового рішення», – повідомили також у прокуратурі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів