Суддю з будинку-церкви хочуть звільнити

23:02 21 грудня 2023 р.

Фото до новини

Третя Дисциплінарна палата ВРП відкрила дисциплінарне провадження щодо судді Полтавського апеляційного суду Сергія Гальонкіна.

Про це повідомив Центр протидії корупції, пише DailyLviv.com.

Це той суддя, який мешкав (а можливо і досі мешкає) у будинку-церкві площею 661 квадрат (на фото). Згодом він успішно пройшов атестацію, почав отримувати 2,5 млн грн на рік і знову очолив Апеляційний суд Полтавської області. В чому суть скарги?

Автомайдан пише, що минулого року патрульні склали протокол на місцевого жителя за водіння в стані алкогольного сп'яніння. Коли справу передали до суду — юрист запропонував порушнику за допомогою знайомого адвоката вирішити справу на його користь за гроші. Але нічого з цього не вийшло та порушника визнали винним.

Тоді юрист з адвокатом пообіцяли домовитися в апеляції за $1800 та залучили до справи ще одного адвоката. Кошти передавали двома частинами та після другої передачі адвокатів та юриста викрили правоохоронці. Справу в апеляції та ухвалював потрібне рішення саме суддя Гальонкін.

Минулого року НАБУ і САП повідомили про підозру юристу та його спільникам. А зараз НАБУ скерувало до ВРП скаргу на дії Гальонкіна, бо вони підривають авторитет до правосуддя. Тепер члени Дисциплінарної палати мають розглянути скаргу, в результаті якої Гальонкіна можуть звільнити з посади.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів