Суд зобов’язав підприємця звільнити земельну ділянку у Львові

12:32 26 червня 2019 р.

Господарський суд Львівської області

Господарський суд Львівської області
Фото: foursquare.com

Прокуратура домоглась звільнення у Львові самозахопленої землі вартістю майже вісім мільйонів гривень.

Про це повідомили в середу, 26 червня, в прес-службі прокуратури Львівської області, де також розповіли: «Факт самовільного захоплення суб´єктом господарювання земельної ділянки житлової та громадської забудови на вулиці Скрипника й проспекті Червоної Калини у Львові прокуратура виявила у грудні 2017 року. Фактично, підприємство, окрім 0,638 га землі, наданої Львівською міською радою для організації паркування, ще самовільно зайняв додаткову територію площею 0,638 га. Це при тому, що ця територія не була надана фірмі ні в оренду, ні у власність».

«Відповідно, до бюджету не сплачувалась орендна плата за використання комунальної землі. Зметою усунення допущених порушень, органи прокуратури області пред’явили позов, який рішенням господарського суду Львівської області та залишеним без змін Західним апеляційним господарським судом повністю задоволено. Підприємця зобов´язано звільнити самовільно зайняту земельну ділянку», – поінформували також у прокуратурі.

«Відтак, після набрання судовим рішенням законної сили, органи прокуратури області забезпечили його реальне виконання. У червні цього року ці землі звільнено, а виконавче провадження закінчено», – повідомили також у прокуратурі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів